Tranemo och Limmareds Missionsförsamlingar söker ny pastor och församlingsföreståndare

Tillsvidareanställning på 50 %, tillträde augusti 2020.

Vi längtar efter dig som:

  • Vill leda mindre församlingar
  • Vill predika över Guds ord i en härlig gudstjänstmiljö
  • Vill arbeta med invandrare
  • Vill fokusera på våra unga
  • Vill synas i samhället

Vi söker dig som vill jobba i en mindre församlingskrets med hängivna medlemmar och ett högt antal gudstjänstbesökare. Vi har flera invandrare med i vårt arbete och ser att du delar vårt engagemang kring människor från olika kulturer och bakgrunder.

Gudstjänsten är vår viktigaste samling. Där träffas vi från både Tranemo MFS, Limmareds MFS och Ambjörnarps Alliansförsamling och eftersom den prioriteras högt brukar vi vara runt 40 deltagare. Platsen för gudstjänsten alternerar mellan de tre orterna men tjänstens ansvar ligger i Tranemo och Limmared. Din viktigaste uppgift i gudstjänsten blir att predika över Guds ord och utveckla församlingsgemenskapen. Vi har även ett fungerande samarbete med Svenska Kyrkan och Limmareds församling har just flyttat till Svenska Kyrkans lokaler.

De senaste åren har antalet barn och unga ökat i gudstjänstsgemenskapen. Vi har funderat mycket på vad vi ska göra för att nå dem med tron. Söndagsskola finns men vi längtar efter att göra mer. Här får du gärna komma med idéer, förslag och inspiration för att vi ska komma vidare.

Vi är cirka 30 aktiva medlemmar som vill sprida evangeliet till vår bygd. Vi tror på att bygga personliga relationer i mötet med människor och ser gärna att du tror på arbetssättet och blir församlingarnas ansikte utåt.

Anställningen blir via Kinds församlingskrets (där två andra pastorer just nu är anställda) som har en särskild personalansvarig. Du blir församlingsföreståndare i både Limmared och Tranemo Missionsförsamling men mycket av arbetet sker tillsammans.
Sista ansökningsdatum är 31 maj 2020 men ansökningar hanteras löpande.

Mer information om tjänsten lämnas av Tomas Lindström, Tranemo 070-2741428 Bengt Bredin, Limmared 070-5311876

Välkommen med din ansökan till: bredin.bengt@gmail.com

Se alla lediga tjänster

  • Region Väst, Öst
  • Kategori Församlingsföreståndare, Pastor
  • Anställningstyp
  • Placering