Österledskyrkan söker ungdomsledare med musikintresse

Vill du vara med och skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar? Vi erbjuder dig att tillsammans med oss arbeta för en trygg och aktiv fritidsmiljö för nästa generation! Välkommen att höra av dig!

Arbetsplats: Österledskyrkan, Gamla Uppsala

Österledskyrkan är en kyrka med många verksamheter och med ett aktivt barn- och ungdomsarbete. Kyrkan ligger i Gamla Uppsala och erbjuder en välkomnande miljö för alla åldrar och med stort fokus på barn och unga. I kyrkan finns det också ett rikt musikliv. Vi söker nu en ungdomsledare till vår ungdomsverksamhet med barn och ungdomar från lågstadieålder och upp till senare tonåren. Ditt huvudansvar kommer att vara tonåringarna. 

Ditt uppdrag

Som ungdomsledare är du med och leder och utvecklar Österledskyrkans barn- och ungdomsverksamhet tillsammans med de ledare som arbetar ideellt i verksamheten. Dina arbetsuppgifter är omväxlande och består till stor del av medverkande i ungdomsgrupper som ledare eller stöd till ideella ledare, med ett huvudansvar för tonårsverksamheten.
I tjänstens uppdrag ingår det också att dela tron genom andakter, samtal och församlingsarbete. 

Du blir även delaktig i styrelsearbetet genom Equmenias ungdomsråd. Du kommer ha ett arbetslag med kollegor som arbetar inom andra verksamheten i kyrkan, men majoriteten av ditt arbete kommer ske gentemot ideella ledare och föreningsmedlemmar. Detta innebär att möten och verksamhet ofta är förlagda på kvällstid, medan planeringstid och administrativt arbete kan göras under valfri tid. Det finns även möjlighet att vara med och utveckla samt påverka kyrkans musikliv. Detta kan vara musikprojekt så som band eller körverksamhet.

Din profil

Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med barn och unga. Du har ett flexibelt förhållningssätt och tycker om att jobba självständigt och att ta egna initiativ. Självklart tycker du om och drivs av att jobba med barn och ungdomar i olika åldrar. Det är även meriterande med ett musikintresse.

Om oss

Österledskyrkan i Gamla Uppsala är en del av kyrkosamfundet Equmeniakyrkan. Församlingens barn- och ungdomsarbete är en stor och viktig del av kyrkans verksamhet. I tonårsverksamheten rör sig vanligtvis mellan 10-20 ungdomar. För dessa sker det regelbundna träffar på fredagskvällarna mellan klockan 19-23, vilka ungdomsledaren har ett huvudansvar för. Dessa kvällar brukar se ut så att vi har ett program i ca 1-2 timmar, sedan fika och andakt efter det.
Scoutkåren är livfull och har ett 50-tal inskrivna scouter och ett stort antal ledare. I kyrkan finns också ett fritidshem, en musikskola för barn och ungdomar, och flera orkestrar.

Tillträde

Snarast efter överenskommelse.

Oreglerad arbetstid. Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning på 3 månader. Tjänsten är deltid 50-70%. 

Individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Ansökan

Skicka din ansökan med cv till: maria.carles@hotmail.se senast 2023-10-31. Vi intervjuar kontinuerligt och har löpande urval, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta

Maria Carles, ordförande Österledskyrkans styrelse kvällstid telefon, 070-3127525, eller på mail. 

Adress: Österledskyrkan, Regins väg 1, 754 40 Uppsala

Sista ansökningsdatum
2023-10-31
Region
Stockholm
Kategori
Barn & ungdom, Sång & musik, Ungdomsledare
Anställningstyp
Deltid
Placering
Uppsala

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Maria Carles

ordförande Österledskyrkans styrelse

maria.carles@hotmail.se

0703-12 75 25