Ungdomsledare till Equmenia och Fritids i Österledskyrkan

 Arbetsplats: Österledskyrkan, Gamla Uppsala

Sista ansökningsdag: 2021-06-30

Vill du vara med och skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar? Vi erbjuder dig att tillsammans med oss arbeta för en trygg och aktiv fritidsmiljö för nästa generation!

Österledskyrkan är en kyrka med många verksamheter och med ett aktivt barn och ungdomsarbete. Kyrkan ligger i Gamla Uppsala och erbjuder en välkomnande miljö för alla åldrar och med stort fokus på barn och unga. Vi söker nu en ungdomsledare till vår ungdomsverksamhet, Equmania och till vårt fritidshem, med barn och ungdomar från lågstadieålder och upp till senare tonåren.

Ditt uppdrag

Som ungdomsledare är du med och leder och utvecklar Österledskyrkans barn och ungdoms-verksamhet tillsammans med de ledare som arbetar ideellt i verksamheten. Dina arbets-uppgifter är omväxlande och består till stor del av medverkande i ungdomsgrupper som ledare eller stöd till ideella ledare med program eller andakter men innebär också en del administrativt arbete. Som ungdomsledare är du delaktig i styrelsearbetet genom Equmenias ungdomsråd och är en del i ett kollegium tillsammans med representant för församling, fritids och musikskola.

Du arbetar också på fritids, där du ingår i arbetslaget och kommer att arbeta mycket i barngrupp. Du möter barn i låg- och mellanstadieålder och behöver kunna skapa goda relationer och se varje individs styrkor och utvecklingsmöjligheter. Då vi vistas mycket utomhus bör du uppskatta att vara ute i naturen. Du kommer att arbeta inom en ideell organisation

Din profil

Vi söker dig som har utbildning för att arbeta med barn och unga alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har ett flexibelt förhållningssätt och tycker om att jobba självständigt och att ta egna initiativ. Självklart tycker du om och drivs av att jobba med barn och ungdomar i olika åldrar. Du får gärna ha tidigare erfarenheter av att leda barn- och ungdomsarbete. Erfarenhet av föreningsarbete eller arbete inom ideell organisation är en fördel och du ser samverkan med övriga verksamheter i kyrkan som en möjlighet.

Vi ser att du själv vill delar våra värderingar.

Om oss

Österledskyrkan i Gamla Uppsala är en del av kyrkosamfundet Equmeniakyrkan. Församlingens barn- och ungdomsarbete är en stor och viktig del av kyrkans verksamhet. I tonårs-verksamheten rör sig vanligtvis mellan 20-25 ungdomar. Kyrkans fritidshem har ett 80-tal platser och drivs av Österledskyrkan på uppdrag av Uppsala kommun. Scoutkåren är livfull och har ett 50-tal inskrivna scouter och ett stort antal ledare. I kyrkan finns också en musikskola för barn och ungdomar och flera orkestrar.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Oreglerad arbetstid. Halva arbetstiden är schemaförlagd i fritidsverksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning på 3 månader.

Lön

Individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Ansökan

Skicka din ansökan med cv till: maria.carles@hotmail.se senast 210630 Vi intervjuar kontinuerligt så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta

Maria Carles ordförande Österledskyrkans styrelse 070-3127525

Eller Lena Ingelstam, verksamhetsledare fritids 070-657 7556

Adress: Österledskyrkans fritids Regins väg 1 75440 Uppsala

Sista ansökningsdatum
2021-06-30
Region
Stockholm
Kategori
Ungdomsledare
Anställningstyp
Tillsvidareanställning
Placering
Uppsala