Vetlanda Missionsförsamling söker diakon 50 %

Om oss
Vi är en församling med 250 medlemmar i Vetlanda. Vi har anställda medarbetare på sammanlagt ca 2,5 tjänst. En pastor och föreståndare, en ungdomsledare och en diakon på 50%

Vi har en rik barn- och ungdomsverksamhet med söndagsskola, scout och tonår. Vi bedriver konfirmationsundervisning tillsammans med andra församlingar i stan. Gudstjänsterna är församlingens centrum. Många medverkar med sång, musik, predikan, ledning mm. Varje vecka öppnar kyrkans tisdagscafé dörrarna för en stor mängd pensionärer och daglediga.

Det förtroende Vetlanda samhälle hyser för församlingen är gott och har byggts upp under lång tid. Vi är en naturlig samlingsplats vid krishändelser och goda förväntningar finns på vårt bidrag även i de situationerna.

Om dig
Vi söker dig som har en kärlek både till Jesus och till människor i alla åldrar. Du får gärna vara ordinerad pastor eller diakon i Equmeniakyrkan eller ha annan motsvarande lämplig utbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Utveckla, samordna och organisera församlingens diakonala arbete, både inåt och ut mot samhället.
  • Kontakter med andra samhällsinstitutioner för att kunna svara på vad församlingen kan bidra med i närsamhället

Övrigt
Tjänsten är på 50%.

Låter det spännande? Väcker det frågor? Ja, vi hoppas faktiskt det! Kontakta församlingens ordförande för möjlighet att ställa frågor och få mer information.

Ansökningar kommer behandlas löpande. Tillträde efter överenskommelse. Önskvärt januari 2024.

Ordförande
Håkan Samuelsson
Hakan.Samuelsson@kontorsspecial.se
0703-19 42 31

Region
Öst
Kategori
Diakon
Anställningstyp
Deltid
Placering
Vetlanda

Har du frågor?

Vänligen kontakta: