Vetlanda Missionsförsamling söker pastor/diakon

Vetlanda Missionsförsamling söker pastor/diakon.

Om oss

Vi är en församling med 250 medlemmar i Vetlanda. Vi har anställda medarbetare på sammanlagt 2,5 tjänst. En pastor och föreståndare på 100%, en ungdomsledare på 100% och en diakon på 50% som avslutar sin tjänst till sommaren 2022. Utöver dessa har vi dessutom en administratör som arbetar ideellt med hantering av register, annonsering, utskick och dokumentation.

Vi är mitt upp i en spännande församlingsutvecklingsprocess. Ett resultat av detta är vårt smågruppsarbete som fördjupat gemenskapen i församlingen.

Vi har en rik barn- och ungdomsverksamhet med söndagsskola, scout och tonår. Vi bedriver konfirmationsundervisning tillsammans med andra församlingar i stan. Våra ledare brinner för sina respektive områden.

Gudstjänsterna är församlingens centrum. Många medverkar med sång, musik, predikan, ledning mm.

Varje vecka öppnar kyrkans tisdagscafé dörrarna för en stor mängd pensionärer och daglediga.

Det förtroende Vetlanda samhälle hyser för församlingen är gott och har byggts upp under lång tid. Vi är en naturlig samlingsplats vid krishändelser och goda förväntningar finns på vårt bidrag även i de situationerna.

Om dig

Vi söker dig som har en teologisk grund och en fast tro på Jesus. Du får gärna vara ordinerad pastor eller diakon inom Equmeniakyrkan eller ha annan motsvarande lämplig utbildning.

Du behöver vara en ledande och sammanhållande kraft med engagemang för utveckling i  kontakt med samhällsfrågor, familjer och äldre.

Du har ett stort och öppet hjärta för människors behov i samhället och en vilja att tillsammans med församlingen fortsätta utveckla kontaktytor med människor i Vetlanda.


Om jobbet

Du kommer att arbeta nära vår styrelse och församlingsföreståndare. Du förväntas bidra till att fortsätta utveckla vårt diakonala arbete genom att starta nya grupper och mötesplatser.

Det kommer givetvis finnas möjlighet att i samråd med styrelse och övriga anställda besluta om vilka arbetsuppgifter som blir dina.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Uppmärksamma och hålla kontakt med människor i församlingen och i församlingens närhet
  • Kontakter med andra samhällsinstitutioner för att kunna svara på vad församlingen kan bidra med i närsamhället
  • Kontakter med och samordning av verksamhet för äldre
  • Initiera och planera aktiviteter och samlingar som vänder sig till andra grupper av människor än de vi redan har kontakt med. Engagera, uppmuntra och leda församlingsmedlemmar att vara med och bygga upp dessa sammanhang
  • Delta i grupper med fokus på samtal om tro och liv, bibel och gemenskap

Övrigt

Tjänsten är på 50%.

Det kan finnas möjlighet att kombinera denna tjänst med en 50% tjänst i en annan församling (Korskyrkan i Vetlanda).

Låter det spännande? Väcker det frågor? Ja, vi hoppas faktiskt det! Kontakta församlingens ordförande för möjlighet att ställa frågor och få mer information.

Ansökningar kommer behandlas löpande. Tillträde efter överenskommelse. Önskvärt augusti 2023.

Ordförande
Håkan Samuelsson
Hakan.Samuelsson@kontorsspecial.se
0703-19 42 31

Region
Öst
Kategori
Diakon, Pastor
Anställningstyp
Deltid
Placering
Vetlanda

Har du frågor?

Vänligen kontakta: