Vill du jobba med barn och unga i Kungälv?

Equmeniakyrkan Kungälv söker en ny medarbetare.

Presentation av församlingen

Vår vision är att vår församling ska vara en kyrka för hela livet där mötet med Jesus förvandlar mig, dig och världen. Vi är ca 230 medlemmar varav en tredjedel är aktiva och besöker kyrkan regelbundet. I vår gemenskap vill vi erbjuda olika former för möten, som t ex barn- och ungdomsgrupper, samtal, förkunnelse, bön, arbetsgemenskap, omsorg, musik och gudstjänst. Vi vill vara en församling som välkomnar alla. Församlingen har sagt ja till samkönad vigsel.

Många är aktiva i våra gudstjänster. Omsorgen om människor i alla åldrar är viktig. Medlemmarna utgör en ansenlig bredd vad gäller åsikter, bibeltolkning och engagemang i församlingsarbetet. Det ser vi både som en tillgång och en utmaning. Den kulturella mångfalden har breddats de senaste åren. Det finns ett stort engagemang för samhällsfrågor och internationella frågor. Tillsammans med Fredsrörelsen och Rädda Barnen välkomnar vi varje vecka 50-100 gäster till Mötesplatsen. Där ges möjlighet att fika, samtala, få läxhjälp, lära sig svenska, knyta vänskapsband och mycket mer.

Ammi Floberg arbetar som pastor och församlingsföreståndare sedan 2015. Den 1 januari 2021 ökar hon sin anställning från 50 % till 70 %.

Presentation av Equmenia
Equmenia Kungälv har ungefär 90 medlemmar och ledare. Vi har idag barnrytmik, söndagsskola, sånggruppen Salt, fredagshäng för yngre tonår och ett stort scoutarbete. Vi är glada och stolta över vår verksamhet men står också inför flera utmaningar i framtiden. 

Varje år arrangerar Equmenia tillsammans med församlingen ett stort valborgsmässofirande, som lockar många kungälvsbor. Vi arrangerar också en julmarknad, klädmarknad med barnkläder och tillsammansläger för alla.

Det finns ett stort ideellt engagemang och många ledare i olika uppdrag.

Arbetsbeskrivning
Till denna härliga gemenskap söker vi nu en ny medarbetare. Din främsta uppgift är att tillsammans med Equmenias styrelse ta ansvar för barn- och ungdomsverksamheten och inte minst att vara ett stöd till våra engagerade ledare. Du ska både kunna delta i scoutlägret, vara tillsammans med tonåringar och arbeta med gudstjänster med alla åldrar. En ny utmaning är att bygga broar mellan barn och unga på Mötesplatsen och i våra vanliga grupper. Du måste vara inställd på att arbeta även kvällar och helger eftersom

det är främst då barn- och ungdomsverksamheten är i gång. I tjänsten ingår även en del administrativa uppgifter och nätverkande i Kungälv.

Tjänstgöringsgrad är 50-70 %.

Kvalifikationer
Naturligtvis är du utbildad för ditt uppdrag, t ex ungdomsdiakon, pastor eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska vara bra på att samarbeta och gilla att ta ansvar och du förväntas tycka om att möta människor i alla åldrar. Ett intresse för och erfarenhet av att tillsammans med ledargruppen arbeta med utveckling av ungdomsverksamheten är meriterande. Har du ett musikintresse är det också välkommet.

Tillträde 1 januari 2021

Har du frågor är du välkommen att kontakta

Helén Lilled, ordförande Equmeniakyrkan Kungälv.
Tele: 0707-510066.
Helen.equmeniakyrkan.kungalv@gmail.com

Emilie Wigenius, ordförande Equmenia Kungälv.
Tele: 0707-922700
Emilie.wigenius@gmail.com

Ansökan
Skicka in en ansökan tillsammans med ett personligt brev, där du berättar vem du är och vilka gåvor du har till

Helén Lilled
Equmeniakyrkan Kungälv
Utmarksvägen 3
442 39 Kungälv

Sista ansökningsdag 15 augusti 2020

Se alla lediga tjänster

  • Region Väst
  • Kategori Barn & ungdom, Ungdomsledare
  • Anställningstyp
  • Placering