Vi söker pastor och församlingsföreståndare

Equmeniakyrkan Växjö är en växande församling som vill att människor lever tillsammans med Jesus Kristus. Vi har flera som är födda i ett annat land än Sverige, vi har en kristen förskola i kyrkan, stor scoutgrupp, flera aktiva musikgrupper, en stor verksamhet för äldre långt som når utanför församlingen. Vi har ett stort internationellt engagemang. Vi är också engagerade i den lokala Erikshjälpen och i lägergården i Hjortsberga. Under pandemin har vi satsat stort på att kommunicera via sociala medier, streamade gudstjänster samt kyrkfika och smågrupper på nätet. Vi är nästan 400 medlemmar och omkring 40 aktiva i Equmenia. Vi möter människor med en öppen och välkomnande famn.

Vi vill vara en församling som har Jesus i centrum och där vi tillsammans växer i vår kristna tro. Vi vill vara till för hela livet och för alla åldrar. Vi vill göra skillnad för Växjö, för barn och ungdomar i vår närhet. Tänk att ha en stor grupp konfirmander! När pandemin tar slut vill vi satsa mer. Vi vill satsa på ett aktivt studentarbete vid universitetet, stödja unga familjer och stärka integrationen av nykomna i vårt samhälle. Vi vill fortsätta satsningen på nätet, kanske genom en talkshow. Vi vill vara en grön kyrka.

Vill du vara med på vägen dit som vår församlingsföreståndare? Då brinner du för att vara med när människor möter Jesus och utvecklar en personlig relation med Honom. Du vill leda ett arbetslag med diakon, studentdiakon, ungdomsledare och farsievangelist och har arbetat som pastor ett tag. Du vill utveckla människors möjligheter att växa i sina tjänster i församlingen, engagera dem och hitta deras gåvor. Du vill arbeta med en församling som vill ditt allra bästa. Växjö har en växande befolkning (kommunen har 94 000 invånare) med teater, konserthus och flera idrottslag på elitnivå samt många matställen varav ett har en stjärna i Michelin-guiden. I närheten av

Växjö finns 300 sjöar och många naturreservat samt fantastiska strövområden och cykelvägar. I Växjö ligger Linnéuniversitetet, Sveriges femte största, och ett flertal gymnasieskolor med olika inriktning.

Kontakta församlingsstyrelsens ledningsråd med Henrik Cederfjord (0707-132830) och Magnus Svensson (0705-845800) för att få veta mer. Din ansökan mejlar du till ordforande@equmeniakyrkanvaxjo.se.

Ansökan hanteras löpande.

Region
Öst
Kategori
Församlingsföreståndare
Anställningstyp
Heltid
Placering
Växjö

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Henrik Cederfjord

församlingsstyrelsens ledningsråd

0707-13 28 30

Magnus Svensson

församlingsstyrelsens ledningsråd

0705-84 58 00