Vill du leda oss fram som vår församlingsföreståndare?

Equmeniakyrkan Växjö vill vara hela livets kyrka där mötet med Jesus Kristus förändrar mig, dig och vår värld.

Vi är…

Equmeniakyrkan Växjö är en växande församling med Jesus Kristus i centrum. Vi är flera som är födda i ett annat land än Sverige och har en kristen förskola i kyrkan, flera aktiva musikgrupper, scouter som oftast träffas utomhus samt en stor verksamhet för äldre som når långt utanför församlingen. Vi är internationellt engagerade liksom i den lokala Erikshjälpen och i lägergården i Hjortsberga. Vi sänder gudstjänster och event på nätet och är flitiga på sociala medier. Vi är nästan 400 medlemmar och omkring 40 aktiva i Equmenia. Vi möter människor med en öppen och välkomnande famn.

Vi vill…

Vi vill vara en församling som vi lever tillsammans med Jesus och där vi gemensamt växer i vår kristna tro. Vi vill göra skillnad för Växjö och vara en grön kyrka. Vi vill vara till för hela livet och för alla åldrar med en speciell satsning för barn och ungdomar. Tänk att ha en stor grupp konfirmander! Vi vill att fler ska vara med i en av våra livsnära smågrupper. Vi vill satsa på ett aktivt studentarbete vid universitetet, stödja unga familjer och stärka integrationen av nykomna i vårt samhälle. Vi vill fortsätta satsningen på nätet för att fler ska få upptäcka Jesus.

Vill du?

Vill du vara med på vägen dit och leda oss framåt som vår församlingsföreståndare? Då brinner du för att vara med när människor möter Jesus och utvecklar en personlig relation med Honom. Du vill undervisa församlingen för att följa Jesus. Du har arbetat som pastor ett tag och vill arbeta heltid samt leda ett arbetslag med diakon, studentdiakon, ungdomsledare och farsievangelist. Du vill engagera människor så att de växer i sina tjänster i församlingen. Du vill arbeta med en församling som vill ditt allra bästa.

Kontakta församlingsstyrelsens ledningsråd med Henrik Cederfjord (0707-132830) och Magnus Svensson (0705-845800) för att få veta mer. Din ansökan mejlar du till ordforande@equmeniakyrkanvaxjo.se. Ansök senast 1 oktober, ansökningar behandlas löpande.

Sista ansökningsdatum
2021-10-01
Region
Öst
Kategori
Församlingsföreståndare
Anställningstyp
Placering
Växjö

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Henrik Cederfjord

församlingsstyrelsens ledningsråd

0707-13 28 30

Magnus Svensson

församlingsstyrelsens ledningsråd

0705-84 58 00