Vrigstad missionsförsamling söker pastor (församlingsföreståndare) och en ungdomspastor/ungdomsledare

Vrigstad är ett naturskönt samhälle med ca 1500 invånare beläget mitt i Småland mellan Växjö och Jönköping. I samhället finns en F-6 skola och väl utbyggd barnomsorg samt goda förbindelser med Sävsjö där högstadie- och gymnasieskola finns. Vrigstad ligger på pendlingsavstånd till flera större orter.  Förutom kyrklig verksamhet finns en aktiv samhällsförening, olika idrottsföreningar och en vårdcentral.

Församlingen består av ca 200 medlemmar i alla åldrar. Vi har en varm gemenskap där vi vill att Jesus ska finnas i centrum. I församlingen finns ett aktivt barn- och ungdomsarbete med bland annat barnkör, söndagsskola och scout. Konfirmationsundervisning och ungdomsverksamhet sker gemensamt med ortens Pingstförsamling. Vi har arbetat med att skapa mötesplatser i vår kyrka, bland annat genom gudstjänster, soppluncher, frukostar och olika verksamheter för samtal, bön och gemenskap. Nu står vi inför en nystart.

Pastorstjänsten (församlingsföreståndare): Vi söker dig som vill verka för församlingens uppbyggnad och utveckling genom predikan, undervisning och själavård. Församlingen har gått in ett spännande och omfattande utvecklingsarbete där du tillsammans med oss leder församlingen vidare i den riktning Gud vill. Vi kommer att börja hösten-21 med att intensifiera arbetet med cellgrupper.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi är öppna för samtal angående tjänstgöringsgraden. Ansökningarna behandlas löpande.

Ungdomspastor-/ungdomsledartjänsten: Vi söker dig som är positiv, engagerad, har en förmåga att skapa kontakter samt känner dig som en naturlig ledare – med målet att inspirera barn/ungdomar till att finna och följa Jesus. Vi vill också ta vara på dina gåvor och intressen, så tycker du om att sjunga/spela/idrotta eller något annat är det meriterande. Vi ser gärna att du har någon form av lämplig utbildning, men det är inte ett krav. Du som känner dig trygg i dig själv, samt trygg i din tro- välkommen att söka tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi är öppna för samtal angående tjänstgöringsgraden. Ansökningar behandlas löpande.

Mer information om pastorstjänsten (församlingsföreståndare) lämnas av församlingens ordförande Anna Svensson, anna_boda_@hotmail.com
Tel. 0733-20 38 06. Ansökan mejlas till Anna.

Mer information om ungdomspastor/ungdomsledartjänsten lämnas av Equmenia Vrigstads ordförande Karin Wester, karinwester75@hotmail.com Tel. 070-250 10 64. Ansökan mejlas till Karin.

Sista ansökningsdag: 31 oktober 2021.

Varmt välkommen med din ansökan.

Sista ansökningsdatum
2021-10-31
Region
Öst
Kategori
Församlingsföreståndare, Pastor, Ungdomsledare
Anställningstyp
Tillsvidareanställning
Placering
Vrigstad

Har du frågor?

Vänligen kontakta: