Vrigstad Missionsförsamling söker pastor

Välkommen till Vrigstad Missionskyrka!

Vi erbjuder en tjänst i en församling med en naturlig plats i Vrigstad och som vill vara en god kraft för Jesus Kristus i samhället och i världen. Tillsammans med barn- och ungdomsverksamheten erbjuds många mötesplatser i kyrkan. Med kärlek, värme och tro vill vi också vara en kyrka som syns ute i samhället. Vill du vara med på vår spännande resa som vår pastor och föreståndare? 

Vår församling

Vrigstad Missionsförsamling är en församling med knappt 200 medlemmar i alla åldrar, och på olika sätt försöker vi växa i vår relation till varandra och till Jesus. I församlingen finns ett aktivt barn- och ungdomsarbete med bland annat barnkör, söndagsskola och scout. Konfirmationsundervisning och ungdomsverksamhet sker gemensamt med ortens Pingstförsamling. Vi har arbetat med att skapa mötesplatser i vår kyrka gudstjänster, soppluncher, frukostar och olika verksamheter för samtal, bön och gemenskap. Vi har ett gott arbete kring cellgrupper men vill arbeta med konceptet ytterligare i framtiden.

Vem söker vi?

Nu behöver vi en herde och en andlig ledare som vill leda oss framåt i de behov vi i församlingen och Vrigstad har. Vi söker dig som har en teologisk utbildning och är ordinerad pastor i Equmeniakyrkan eller annat samfund. Här finns många möjligheter för dig att använda dina färdigheter och talanger och vi vill forma tjänsten till att passa dig och oss, och som vi tillsammans tror är en väg mot framtiden.

Vrigstad?

Ja, Vrigstad är ett naturskönt samhälle mitt i Småland med närhet till stora orter som Jönköping, Värnamo, Växjö och Vetlanda. Vi finns i en driven bygd med gott ekumeniskt klimat. I samhället finns en F-6-skola och väl utbyggd barnomsorg samt goda förbindelser med Sävsjö där högstadie- och gymnasieskola finns. Förutom kyrklig verksamhet finns det mycket engagemang genom samhällsförening och idrottsföreningar som gör Vrigstad till ett levande samhälle. 

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Vi är öppna för samtal om tjänstgöringsgraden. Urval sker löpande, vänta därför inte med din ansökan. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta församlingens ordförande Martin Simonsson: martin.simonsson@borohus.se eller 0703-20 95 71. Ansökan mejlas till Martin. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Region
Öst
Kategori
Pastor
Anställningstyp
Heltid, Tillsvidareanställning
Placering
Vrigstad

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Martin Simonsson

Församlingens ordförande

martin.simonsson@borohus.se

0703-20 95 71