Publicerat 

Konfirmation

Konfirmation

Konfirmationsläger 2020

OBS!! OBS!! OBS!! OBS!!
På grund av Coronaviruset Covid-19 så kommer vi inte kunna genomföra vårt traditionella konfirmationsläger under juni månad i år. Som alternativ till detta så erbjuder vi konfirmationsläsning under 2 långhelger hösten 2020. Vi hoppas på att kunna genomföra vårt konfirmationsläger 2021. Vill du ha mer information kring vårt alternativ med höstläsning eller om nästa års konfirmationsläger så kontakta vår pastor Kalle på karl.hylen@equmeniakyrkan.nu


Information om vårt konfirmationsläger: 

VAD GÖR VI?
Under lägret använder vi, för det mesta, förmiddagarna till lektioner och grupparbete och eftermiddagarna till olika aktiviteter. Under lektionerna talar vi mycket om vad det innebär att vara kristen och vad kristna tror på, men vi fokuserar också på många andra frågor som är stora för tonåringar och som man kanske normalt inte menar ligga inom den religiösa sfären. Fritidsaktiviteterna kan vara allt ifrån fotboll, poängpromenader och olika lekar, till sol och bad. Sång och musik är också stående inslag. Om väder och vind tillåter så använder vi oss på olika sätt av havet. Under lägret blir det också hajker på olika håll då vi åker ifrån gården i mindre grupper och sover över på olika ställen.

Varje kväll avslutas med en andakt i någon form. Denna kan se väldigt olika ut beroende på om vi är kvar på gården, sitter och ser på en solnedgång eller kanske har klättrat upp på ett berg och ser ut över hela nejden.

Vi har pastorer som ansvarar för undervisningen och en stor mängd ledare som är där bara för din skull, så att du ska få det så bra och roligt som möjligt. Många av ledarna har själva varit på konfirmationsläger på Västkustgården och vill gärna vara med och se till att också du får en fantastisk upplevelse av ditt läger.

Konfirmationslägret avslutas med konfirmationsgudstjänst dit släkt och vänner är varmt välkomna att vara med. Kostnaden för lägret är 6 500 kr och i detta pris ingår helpension och boende under alla våra träffar på gården samt ett läger som konfirmanderna sent kommer att glömma!

HAR DU FRÅGOR?

Undrar du över något, eller vill du anmäla dig till lägret? Hör av dig till karl.hylen@equmeniakyrkan.nu

Equmenia är Equmeniakyrkans barn- och ungdomsarbete. Equmenia har sin grund i den kristna tron och erbjuder barn och unga att upptäcka mer av vem Jesus är. Equmenia vill även lägga en grund för att tron på Jesus leder till handlingar som blir till välsignelse för andra. Det är därför som Equmenia finns till.

Equmenia består av cirka 400 lokala föreningar med 19 300 medlemmar över hela Sverige. Varje vecka träffas ledare, barn och ungdomar i en mängd olika aktiviteter som innebandyträningar, scoutkvällar och bönegrupper. Genom aktiviteterna kan Equmenia bli en plats där deltagarna blir sedda och får möjlighet att växa i gemenskap med varandra och Jesus.

 

Läs mer om Equmenia