Vår nyanställde ungdomsledare

Observera

Denna text publicerades första gången den 3 november, 2018. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Han är här! Vår alldeles egna ungdomsledare!

Snart kommer han, eller när du läser det här kanske han redan har börjat! Missionskyrkan har anställt en ungdomsledare, men vem är han? Jag skrev några frågor till honom och så här svarade han:

1. Vem är du och hur gammal är du?
Jag heter Emanuel Wiksten och är 27 år gammal, gift sen tre år tillbaka, jobbar som svetsare, snart ungdomsledare.

2. Var kommer du ifrån?
Jag är född i Boden. Bodde mitt första levnadsår i en by belägen i Råne älvdal vid namn Valvträsk, där mina morföräldrar fortfarande bor. Jag har även bott i Umeå som liten knodd under mina föräldrars studier. Största delen av mitt liv har jag bott i Skellefteå.

3. Har du studerat eller arbetat tidigare?
Jag läste Industri, plåt och svets på gymnasiet. Sedan läste jag ett år på Arkens bibelskola och jobbade på YPV som svetsare. Jag har även rest jorden runt.

4. Vad har du för intressen?
Oj, det är många och det blir bara fler! Jag tycker bland annat om att läsa böcker. Har perioder i mitt liv då jag bara slukar böcker. Motionera och röra på kroppen tycker jag om. Matlagning är roligt, speciellt om man lagar med någon eller till någon.

5. Hur blev du kristen?
Jag var på en sommarhockeyskola uppe i Haparanda som var arrangerad av Sport for life. Det stora dragplåstret för mig var att Markus Näslund skulle dit. Det var även en hel del avdankade NHL-spelare som var där. Dom berättade om sin tro, sin karriär och sina liv. Det bästa i deras liv var inte deras karriärer utan det var Jesus. Då tänkte jag att då måste ju jag få tag på den där Jesus också.

6. Har du varit ledare för ungdomar tidigare?
Jag har inte varit anställd i en församling förut så det blir något nytt för mig. Jag har funnits med i olika sammanhang och haft lite olika roller i församlingar. Jag har haft ansvar för att bland annat träna förebedjare, hålla i cellgrupper o.s.v.

7. Vad vill du göra i församlingen?
Jag vill välsigna församlingen med dom gåvor som Gud har givit mig med fokus på ungdomar. Jag är duktig på att se människor. Att vägleda och utmana dem att ta nya steg i sin tro. För mig i mitt liv har det det varit viktigt att få en tro som både fungerar i huvudet och som landar i hjärtat. Att få se djupet, höjden och bredden av Guds kärlek. Där Gud har använt mig som starkast är som förebedjare och olika former av mentorskap .

Intevju med Emanuel Wiksten av Erik Elfgren