Är du vår nya Pastor

En kyrka – där Jesus Kristus är Herre – som erbjuder gemenskap där människor växer i tro. Vill du tillsammans med oss arbeta för att församlingen fortsätter att växa? Vi söker dig som vill bli vår pastor och församlingsföreståndare.

Luleå Missionsförsamling bildades 1888 och är en del av Equmeniakyrkan. Kyrkan finns mitt i centrala Luleå. I kyrkans fastighet inryms även affärslokaler och lägenheter. Idag har församlingen ca 130 medlemmar. Församlingen håller gudstjänst varje söndag samt erbjuder olika samlingar för olika åldrar och med olika inriktning – t ex bibelstudier, kör, fredagsmiddag och studiecirklar. Sedan några år tillbaka bedriver vi integrationsarbete för nyanlända. Församlingen är även representerad i det ekumeniska arbetet med stadens olika församlingar samt i studentarbetet på Luleå tekniska universitet. Vi hjälper också vår systerkyrka i Indien genom stöd till församlingen i Aurangabad, som tillhör vår systerkyrka HCC.

Barn- och ungdomsarbetet bedrivs i Equmeniaföreningen där vi möter barn och unga i söndagsklubb, barnkör, tonårssamlingar, grupper för studenter och för nyanlända m m. Vi har en heltidsanställd ungdomsledare sedan hösten 2018. I arbetsgruppen ingår även en fastighetsskötare och en kontorist som båda är deltidsanställda.

Vi vill genom bön och samtal söka fördjupning i tron och längtar efter närmare gemenskap med varandra och med Gud. Du kommer att tillsammans med styrelse och församling arbeta för att hitta nya vägar att presentera evangeliet.

I dina arbetsuppgifter ingår att forma och utveckla gudstjänstlivet, själavård och undervisning. För denna tjänst vill vi att du är en god ledare, har teologisk utbildning samt erfarenhet och förmåga att leda en församling.

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Har du frågor?

Kontakt:
Ordförande Pia Näsvall
Tfn: 072-2310952 Mail: pia.nasvall@gmail.com
Vice församlingsföreståndare Åsa Lundbäck
Tfn: 073-0797056 Mail: asa.lundback@telia.com

Ansökan
Maila din ansökan till missionskyrkan.lulea@gmail.com
Eller posta till: Luleå Missionsförsamling, Kungsgatan 25, 972 31 Luleå

Vill du veta mer om Luleå Missionsförsamling hittar du information här: www.equmeniakyrkan.se/luleamissionskyrka
Om du vill veta mer om Luleå hittar du det på www.lulea.se