Medarbetare till Växtpool Jämtland

Publicerat 

Pastor/diakon/ungdomledare/församlingsmusiker

Om oss
Under våren 2019 har de flesta av Equmeniakyrkans församlingar i Jämtland tillsammans med regional personal gjort en kartläggning av sina resurser, styrkor och utmaningar. Tillsammans har man bildat en Växtpool för Storsjöbygden och vill nu satsa på att rekrytera medarbetare som vill vara med och leda församlingarna in i framtiden.
I Storsjöbygden finns församlingar med engagerade församlingsmedlemmar, varm atmosfär och en glöd som vill mer. Många av församlingarna är små och har för närvarande inga anställda men i poolen ingår också Equmeniakyrkan Östersund. Där finns en pastor/församlingsföreståndare, en persisktalande församlingsassistent samt en sjukhuspastor anställd som också kan ingå i arbetslaget.
I området finns en större stad, mindre samhällen och landsbygd med allt vad det innebär av möjligheter och utmaningar. Den som bor och arbetar i området kan ta del av ett rikt friluftsliv med närhet till fjällen och den storslagna Storsjöbygden. Östersund är en stad under utveckling med bl.a. universitet och flera statliga verk vilket gör Storsjöbygden till ett attraktivt område att bo och arbeta i.
Om jobbet
Vi vill sätta samman ett fungerande arbetslag på 2-3 personer (sammanlagt c:a 200% tjänst)som tillsammans kan inspirera, utmana och stötta det som redan glöder i den här regionen. Arbetsledare kommer Växtpoolens styrgrupp att vara där Region Mitts församlingsutvecklare är sammankallande.
Fokus för Växtpoolens arbete är församlingens förnyelse, utveckling och växt. Vi ser gärna sökande som är
– ordinerade pastorer
– ordinerade diakoner
– ungdomsledare
– musiker
Om dig
– Har pionjär inriktning och kan locka fram och ta tillvara andras resurser
– Gillar att bygga relationer och samtala med människor
– Kan både arbeta självständigt och i grupp
– Har erfarenhet av att arbeta i församling
– Har erfarenhet av/intresse för barn- och ungdomsarbete
– Är tryggt förankrad i Equmeniakyrkan och har en ekumenisk inställning
– Har körkort och tillgång till egen bil
Projektanställning 2 år med möjlighet till förlängning.
Sammanlagt 200%
Sista ansökningsdag 15 januari. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande.
Vid frågor kontakta Regional församlingsutvecklare Sara Löfstedt sara.lofstedt@equmeniakyrkan.se 070-658 06 05 eller Regional Kyrkoledare P-O Byrskog p-o.byrskog@equmeniakyrkan.se 076-505 31 24
Maila ansökan med personligt brev och CV till sara.lofstedt@equmeniakyrkan.se Skriv ”Växtpool Jämtland” i ämnesraden.