From Medmänniska NU

Publicerat 

Migrationsverket backar

Sveriges kristna råd skriver i ett öppet brev till Migrationsverket om myndighetens bemötande av kristna konvertiter när asylansökan utreds. I brevet ger kyrkorna tre konkreta förslag till Migrationsverket.

Read more

Publicerat 

Boken ”Välkommen!”

Välkommen! Så heter boken som på åtta språk vill välkomna människor på flykt som kommit till Sverige. Nu kan du beställa boken.

Read more

Publicerat 

Lyckans gitarrorkester

Lyckans gitarrorkester är en musikgrupp bestående av nyanlända och etablerade svenskar som tycker om att spela och sjunga tillsammans.

Read more

Publicerat 

Utbildningsdag om konvertiter i asylprocessen

Torsdagen den 11 maj arrangerar Sveriges kristna råd (SKR) och Karlstad Stift en högaktuell utbildningsdag om konvertiter i asylprocessen. Utbildningen riktar sig främst till präster och pastorer och andra i lokala kyrkor som möter personer som vill konvertera till kristendomen under asylprocessen.

Read more

Publicerat 

Sök bidrag för arbete med asylsökande

Hos länsstyrelsen finns i år 135 miljoner avsatt för tidiga insatser för asylsökande. Vi uppmanar församlingar att söka enskilt eller tillsammans fler församlingar eller i samverkan med andra organisationer.

Read more

Publicerat 

Juluppropet fortsätter

På ett nationellt plan arbetar vi vidare tillsammans med SKR för barn och ungas rätt till trygghet och framtidstro inom ramen för juluppropet.

Read more

Publicerat 

Juluppropets 79.224 namn till Morgan Johansson

Igår mötte kyrkoledare migrationsminister Morgan Johansson på Rosenbad för att överlämna de 79.224 insamlade namnen för Juluppropet, däribland flera av landets partiledare. Den 14 december lanserades Juluppropet – för en human migrationspolitik som ett initiativ av landets kyrkor genom Sveriges kristna råd.

Read more

Publicerat 

Aftonbladet debatt

Vi står upp för godhet – och möts av förakt. Det skriver Sveriges kyrkoledare på Aftonbladet debatt. - Hånet mot oss som vill se en human migrationspolitik kan få katastrofala följder. Du kan skriva på Juluppropet för en human migrationspolitik fram till 31 januari.

Read more

Publicerat 

Det är inte ett upprop för obegränsad invandring

Juluppropet är en väl definierad uppmaning och på intet sätt ett upprop för obegränsad invandring. Det handlar om villkoren för dem som redan är här, skriver Karin Wiborn och Lasse Svensson, Sveriges kristna råd, i en slutreplik i Svenska Dagbladet debatt.

Read more