Publicerat 

Mångfald i församlingen

_AHN4732_webb1000

Mångfald i församlingen – så funkar det!

Beställ Equmeniakyrkans bok om mångfald i församlingen.

Till boken finns också en film som du kan ladda ner och visa i församlingen.  I boken berättar församlingar hur de välkomnar nya svenskar in i församlingen och utvecklar sitt mångfaldsarbete.

Film om Mångfaldsarbete i församlingen – klicka här!

Se till att ledare, anställda och förtroendevalda i din församling får möjlighet att läsa denna viktiga bok.  Vi hoppas många ska inspireras av den. Vill du ordna en samling kring mångfald eller har frågor kring mångfaldsarbete  kontakta gärna Inga Johansson.

I boken berättar Carin Hemmati om Hallundakyrkan i Stockholm, Josef Nsumbu om Immanuelskyrkan i Borås och Hans Andreasson om Kanalkyrkan i Sandviken. Tanken är att dela erfarenheter, ge råd och tips om både möjligheter och svårigheter, och att berätta ”så gjorde vi”. Till dessa konkreta berättelser fogas några artiklar om det mångkulturella  Sverige och de lokala församlingarnas utmaningar att inte stå vid sidan om utvecklingen. För inledningstexten svarar Marco Helles och ett bidrag kommer också från Sven Halvardson. Inga Johansson och referensgruppen för mångfald och religionsmöten är initiativtagare till boken och Lennart Henriksson är redaktör för den. Fina foton i boken svarar fotografen Anders H Nilsson för.

mangfaldsbok_EK2014_omslag_ML1
Boken ”Mångfald i församlingen – så funkar det!”

Boken kostar 50 kr+porto och  kan beställas hos vår nya levarentör Tingstad. För att handla på Tingstad gå in på www.tingstad.se eller ring 031-7072070

Kontaktperson:
Inga Johansson
076-505 31 81