Om oss

Sorbykyrkan tillhör Equmeniakyrkan – ett nytt kyrkosamfund som bildades 2011 och har sina rötter i Baptistsamfundet, Metodistkyrkan och Missionskyrkan.

Sorbykyrkan vill vara en fri och öppen kyrka med högt i tak – där hela livet ryms. En plats för tro och tvivel, glädje och sorg, läkedom och sårbarhet, stillhet och lust. En levande gemenskap där äkta och långvariga relationer byggs. Vi är en kyrka för hela livet där vi längtar efter att mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen.

Utöver gudstjänster och alla andra samlingar som vi inbjuder till kan församlingen stå till tjänst med enskilda samtal och förrättningar så som dop, vigsel och begravning. I Sorbykyrkan finns även ett barn och ungdomsarbete. Läs mer på verksamhets- kalender och barn och ungdoms sidorna.

På måndagar finns Sorbykyrkans pastor Sara Forslund med tystnadsplikt tillgänglig mellan 9.00-15.00. Då har vi drop in och du är varmt välkommen att komma på en fika, samtal, själavård eller bara tala om tro och tvivel eller vad det innebär att vara människa. Önskar du istället hembesök eller att ses på stan? Hör av dig! pastor[at]sorbykyrkan.se 0739673430