Publicerat 

Tomas Epistlar: Körspåret

Körspåret 2019

Körspåret har titeln ”Tomas Epistlar – en sång för varje söndag i kyrkoåret” och riktar sig till dig som vill sjunga i kör under Musikkonferensen i Linköpings Missionskyrka 30-31 mars 2019. Vi sjunger sånger skrivna av Tomas Boström som Sångarförbundet låtit arrangera för kör. Bland arrangörerna finns Carin Åkesson, Johanna och Sven Fridolfsson, Martin Åsander och Anna Cederberg Orreteg. Kördirigenterna för helgen, Marie Rindborg, Carin Åkesson och Kersti Esselwall-Smårs, lotsar oss in i musiken tillsammans med Tomas Boström, som också finns på plats.

Alla som är nyfikna på dessa sånger är välkomna! Du som tidigare deltagit i körhelger, genomförda i Equmeniakyrkans Sångarförbunds regi, kommer känna dig väl hemma i detta spår.

Tomas Boström har bland annat skrivit sånger till kyrkoårets alla Episteltexter och det är verkligen en stor skatt att ösa ur!

Du som väljer körspåret får, utöver körsången, även välja ett seminarium under lördag eftermiddag. Körspåret öppnar också upp för deltagarna i det Allmänna spåret. De som vill prova på körsång kan välja att delta i detta som ett seminariepass. Läs mer under respektive program och sidan med seminarierna.

Körspåret förflyttar sig på lördag eftermiddag till Baptistkyrkan, där vi fortsätter att sjunga. Därefter följer Sångarförbundets förbundsmöte och vi avslutar dagen med en härlig middag i ”Babettes kafferi” intill Baptistkyrkan.

Söndag kl 11.00 firar vi gemensam Gudstjänst i Linköpings Missionskyrka, där vi även medverkar med sånger ur ”Tomas Epistlar” ackompanjerade av en grupp musiker.

Varmt välkommen med din anmälan!

 

Program – Körspåret

 

Lördag

09.00 Incheckning med fika

10.00 Inledning

10.40  Körpass

12.15 Lunch

13.05 Körpass

14.00 Seminariepass 1
Att leda lovsång i praktiken (1/2)
 – Gabriel Hagenfors
Berättarna – om de förkunnande sångerna i gudstjänsten
 – Michael Jeff Johnson 
Bli vän med din röst
 – Ing-Marie Janzon
Musik som mötesplats
 – Sanna och Sten Källman
Musikerns roll och identitet i församlingen
 – Peter Sandwall 
Om Guds skönhet och konstnärligt skapande
 – Roland Hellsten 
Soul Children, kör för tweens
 – Karin Bodell
Teologi, musik och kreativitet
 – Lena Wohlfeil & Per Westblom
Du väljer seminarium vid anmälan. Läs mer om seminarierna >

Paus 15 min

15.15 Körpass

16.15 Fika och förflyttning till Baptistkyrkan

16.45 Körpass

17.30 Årsstämma Sångarförbundet

18.30 Middag på Babettes kafferi

Därefter möjlighet att ansluta till Allmänna spårets program med bland annat Gudstjänst Hjärtats lovsång 19.30.

Söndag

9.30 Repetition i Linköping Missionskyrka

Kaffe

11.00 Avslutande musikgudstjänst
Predikan av Roland Hellsten. Medverkan av Missionskyrkans Kapell, körsångare från konferensen m.fl.
 

Anmälan

Körspåret är nu fullt, men det går bra att anmäla sig till det allmänna spåret. Anmäl dig via länken på sidan för Anmälan. Har du problem att anmäla dig, tveka inte att höra av dig till sangarforbundet@equmeniakyrkan.se.

Avgift

500 kr om du anmäler dig före 15 februari. 600 kr om du anmäler dig fr.o.m. 15 februari. I avgiften ingår välkomstkaffe med fralla, lunch, fika och middag samt valbart seminarium. Specialpris för ungdomar! Kontakta sangarforbundet@equmeniakyrkan.se för mer info.

Lokaler för körspåret

Linköpings missionskyrka, Drottninggatan 22, Linköping
Linköpings baptistkyrka, Klostergatan 46, Linköping

Är du medlem?

Sångarförbundet består av såväl grupper som enskilda medlemmar, som är verksamma inom musiklivet i församlingar tillhörande Equmeniakyrkan eller övriga som vill vara stödjande medlemmar. Medlem är deltagare i grupper för vilka aktuell församling har betalat medlemsavgift samt stödjande medlem som har betalat medlemsavgift.
Läs mer på Sångarförbundets webbsida.