Nanith i Kongo

Observera

Denna text publicerades första gången den 25 januari, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

MotetmedJesus_Nanith_1000x600

 

”Jag är Gud som kallar dig. Har du sett min kärlek?” Nanith Mouanga hörde Guds röst tre gånger.

När hon sa ja till kallelsen hörde hon rösten säga: ”Visa mig också din kärlek.” Det är bakgrunden till hennes engagemang i Evangeliska kyrkan i Kongo Brazzaville, där hon funnits med sedan hon var liten.

Hon är föreståndare för kyrkans gästhem i huvudstaden Brazzaville och mamma till sex barn som hon har tillsammans med sin man Nkoumbika Norbert.

Nanith berättar att hon genom livet har upplevt Guds tilltal vid flera tillfällen, första gången hon fick en kallelse var hon 18 år. Många år och böner senare följde hon också det hon kallats till, och arbetade som evangelist under en period.

Hon blev aldrig antagen till att bli evangelist inom kyrkans ram, men fortsatte ändå att tro på sin kallelse. Så småningom fick hon erbjudande om den tjänst hon har idag som föreståndare för gästhemmet i Brazzaville. Och Nanith ser den som en del av sitt kall.

Genom sitt arbete tjänar och underlättar hon för dem inom kyrkan och missionen, och andra, som tjänar Gud och är på resa.