Barn

I våra föreningar finns ett enormt arbete med söndagsskola, barnkör och barngrupper av olika slag. Det kan vara scoutinriktat eller hålla på med pyssel och knåp.

Barnläger

I regionen arrangeras ett barnläger varje år under höstlovet, fredag-söndag. Vi äter god mat, leker, övar in nya sånger och avslutar helgen med att medverka på söndagsgudstjänsten. Nytt för 2017 är att det finns fler spår än bara sång. Du har möjlighet att skapa, sporta, göra film och dansa.

Scout

Vi har också Kämpalek, ett scoutarrangemang i Västerbotten som under första lördagen i oktober är en patrullkamp mellan olika kårers patruller. I Norrbotten arrangeras en scouthajk varje vår och Scoutfejden under hösten där alla patruller är välkomna att delta. Datum, tid och plats för arrangemangen finner du i kalendern.

Söndagsskola

I flertalet föreningar finns söndagsskola av olika slag. Några sjunger och har drama, andra läser bibelberättelser och pysslar medan ytterligare andra spelar spel och bakar. Under en termin hinner barnen ofta uppleva bibelns berättelser på många olika sätt. Koncept som finns att hämta inspiration av är bland annat Leva Livet, ett söndagsskolematerial utvecklat av Pingst Ung men som vi inom Equmenia också kan ta del av. Det finns också Messy Church som är ett av flera spår i hur man är kyrka på nya sätt, en satsning som görs inom bland annat EFS. Ytterligare andra använder sig av materialet Skatten. Ta kontakt med din närmaste Equmeniaförening för att ta reda på vad de har för verksamhet för barn!