Gökotta och mc-gudstjänst på Kristi himmelsfärdsdag

Publicerat 2020-05-15 av Webbredaktör
Anders Jarl betraktelsen gökottan

Anders Jarl gav en betraktelse under gökottan vid Kaplansgården i Gamla Uppsala på Kristi Himmelsfärds dag. Foto: Roine Wahlin

190530_mc-gtj_A3 beskuren låg bildPå Kristi himmelsfärdsdag 21/5 kl 8:00 firade vi ekumenisk gökotta vid Kaplansgården i Gamla Uppsala. Medtag fikakorg. Max 50 personer.

Efter gökottan blev det utflykter både med mc och cykel.

Med Curth Andersson, Anders Jarl och Niklas Westling. Orgelmusik av Pontus Leitz.

Kollekten delades av SMC mc-skadefond och Diakonias kampanj Cykelansiktet. Den som vill bidra till kollekten är välkommen att swisha en gåva till 123 20 928 64. (Gamla Uppsala kyrkas kollektkonto).

Om Diakonias vårkampanj ”Cykelansiktet”

Här i Sverige kan det framstå som smått ofattbart att flickor inte uppmuntras att ta sig fram på egen hand. Men så ser verkligheten ut i Bangladesh. När en flicka ska ta sig från A till B måste hon ha sällskap. Och om ingen kan följa med och vägen till skolan är lång, tvingas många flickor stanna hemma och riskerar att giftas bort tidigt.

I vårt cykelprojekt arbetar vi för att bryta normen och stötta flickor som vill cykla. En del har redan tagit sina första tramptag mot jämställdhet, men det finns många fler att hjälpa upp i sadeln.

Därför vill Diakonia under våren 2020 särskilt lyfta vårt cykelprojekt – och du och din församling kan vara med! Mer om kampanjen. Gåvor: Plusgiro: 90 33 04-4 Bankgiro: 903-3044

Cykelmanifestation i norra Bangladesh på internationella kvinnodagen 2018:

Bangladesh, Thakurgaon. March - 2018 Cycle manifestation International Women's Day Diakonia and MKP

 

 

Bild från congerdesign från Pixabay.

Bild från congerdesign från Pixabay.