Öppen kyrka och webbtips i sommar

Publicerat 2020-06-27 av Webbredaktör

Tips inför sköna sommarveckor

Varje söndag i sommar, fram till och med 9 augusti, är det öppen kyrka i Österledskyrkan. Det betyder att kyrkan är öppen kl 11-12 för dig som vill komma och tända ett ljus eller sitta i kyrkan en stund. Det finns möjlighet för enskilda samtal. Välkommen!

En vanlig sommar runt om i Sverige engagerar våra församlingar mötesserier, konferenser, gudstjänster, läger och mycket mer. I år kommer det se annorlunda ut. Här kommer tips på webbsända gudstjänster, andakter, ja även ett par boktips, som förhoppningsvis bidrar till sköna sommarveckor.

Från Österledskyrkan

Från Equmeniakyrkan i Uppsala

Andakter, lunchmusik med mera från Missionskyrkan i centrala Uppsala

 Se andra församlingars livesändningar

Det är många av våra församlingar som sänder live och publicerar inspelat material på Yotube, Facebook och webbsidor i dessa tider. Församlingars och samfunds livesändningar och inspelat material.

sunset-174276_1920 Dani Geza

Bild av Dani Géza/Pixabay

Hönökonferensen (digital) 5 – 12 juli
Årets konferens som äger rum 5-12 juli kommer inte att ske i tält med stora samlingar utan genomen digital konferens i webb och podformat samt närradio. Temat för konferesen är ”Med hela livet” och medverkande är bland annat Lisa Fredlund, Fredrik Lignell, Marcus Olson, Mikael Tellbe, Åsa Molin, Katrina Simonsson, Malin Abrahamsson med band och Anders Marklund. Några av gudstjänsterna kommer att sändas live. www.honokonferensen.se

Filmade samtal:

Filmade samtal med Equmeniakyrkans kyrkoledare Lasse Svensson med gäster. Programmen kommer med några dagars mellanrum. Sänds direkt på Equmeniakyrkans Facebook-sida. Men går fint att se även utan Facebook, i efterhand.

 Filmade andakter och gudstjänster:

Varje dag kan du se pastor Linda Alexandersson i Equmeniakyrkan i Arvika dela lite tankar om den speciella situation vi befinner oss i, och läsa ett bibelord. Filmerna som heter ”Mellanrum” ligger på Youtube.

För dig som har Facebook: Equmeniakyrkans Facebooksida livesänder en andakt varje dag kl 15.

Tabergs missionskyrka delar predikningar, andakter och bibelstudier på TMK podcastkanal.

Sveriges radio och tv, alla program kan ses, och höras, i efterhand:

Morgonandakter i Sveriges radio

Gudstjänster i Sveriges radio

Gudstjänster i Sveriges television

Läs en bok

Passa på att läsa en bok i sommar. Många nya böcker har kommit ut den senaste tiden, bland Equmeniakyrkans biträdande kyrkoledare Sofia Camnerins bok ”När larmet tystnar hörs tonen” eller pastorn Britta Bolmenäs ”Bästa hälsningar Britta”.

Bilden nedan: Daniel Mingkook Unsplash

daniel-mingook-kim-UXR--t8CZ1U-unsplash

 

Bild från congerdesign från Pixabay.

Bild från congerdesign från Pixabay.