Platsannons Pastor

Vi söker Pastor och Församlingsföreståndare på 75 – 100%

Vi söker dig som tillsammans med vår ungdomsledare (75-100%) kan leda församlingen och medverka till att fler får upptäcka den kristna tron i vår bygd. I uppdraget som pastor och församlingsföreståndare önskar vi en delaktighet i bland annat; gudstjänster, undervisning, själavårdande samtal, konfirmationsarbete, hembesök och Alphakurser.

Vi som församling vill…

  • Stärka och fördjupa relationen till Gud
  • Dela med oss av en varm, öppen och ärlig gemenskap där alla känner sig välkomna
  • Verka för att fler människor kommer till tro på Jesus

Vill du läsa mer om våra mål och hörnstenar klicka på länken.

Vi är en aktiv församling med ca 150 medlemmar. Det finns både gamla, unga och många barnfamiljer. Våra gudstjänster är välbesökta och det finns en andlig längtan och förståelse för olika uttrycksformer.

Församlingen har bl.a. samtalsgrupper, ett rikt sång/musikliv och en organiserad hembesöksgrupp. Vårt barn- och ungdomsarbete innefattar söndagsskola, barnkör, scout, idrott, ungdomskvällar och konfirmationsarbete. Vi har en god gemenskap och ett gott förtroende i samhället. 

Östervåla är ett samhälle 50 km nordväst om Uppsala med ca 3000 invånare. I Östervåla finns det förskolor, låg-, mellan- och högstadium, vårdcentral, apotek, bibliotek och en stor aktiv idrottsförening m.m. Det finns bra motionsmöjligheter med elljusspår och gym och även bra bussförbindelser till Uppsala.Vill du veta mer om tjänsten så kontaktar du Ordförande i församlingen Rolf Edlund på tel. 0292-710 30 eller mobil: 070-370 86 26

Välkommen att skicka din ansökan, med CV och personligt brev, via e-post till Johannes Åverling.

Johannes Åverling

Församlingens ordförande

070-258 05 05

johannes@averling.se

Vi handlägger ansökningarna efter hand. Tillträde efter överenskommelse.