Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
22 okt - 23 okt

Upplandsmötet

Plats: Uppsala Missionskyrka, St: Olofsgatan 40 Uppsala
Anmälan och kostnad: Information om anmälan och kostnad kommer senare.

Tillsammans möts församlingar inom Equmeniakyrkan i Uppland till en helg för möjlighet till gemenskap och fördjupning. Alla församlingar är välkomna att ta del av information och inbjudan. Ett antal församlingar har gått samman och står för planering och inbjudan.

Lördag den 22 oktober

Körworkshop, med start kl. 13.00. Vi samlar en stor kör som övar in musik att sjunga på kvällens högtidsmöte kl. 18.00. För sig med körvana oavsett om du nu sjunger i kör eller inte.  Musik och körledare från Uppsala Missionskyrka och Gredelbykyrkan Knivsta.

Seminariedag, med start kl. 13.00. Det blir en rad olika seminarier, var och en på 90 minuter, som du kan välja mellan. Allt från församlingsutveckling, bibelstudier, hur vi kan hantera svåra frågor i vår gemenskap och kom klimatets utmaning. Information om de olika seminarierna kommer längre fram men redan har vi följande bokade som seminarieledare. Lasse Svensson, Marcus Olsson, Lena Bergström, Johnny Jonsson, Anna-Lena Jarl, Anders Jonåker.

Högtidskväll, med start kl. 18.00. Vi lyssnar till kören som övat under dagen och får del av ett samtal mellan biskop Karin Johannesson, generalsekreterare Lena Ingelstam, Diakonia och regional kyrkoledare Jenny Dobers. Ett samtal om att vara en kyrka i tiden, i vårt land och i vår värld. Samtalsledare och Andreas Miller.

Kvällsamling i Baptistkyrkan med start kl. 20.00. Utmaningar av ”Gatupastor” Markus Olsson, musiker från Valsätrakyrkan.

Söndag den 23 oktober

Högtidsgudstjänst, kl. 11.00. Predikan av kyrkoledare Lasse Svensson, sång av möteskören, arrangörförsamlingarnas pastorer, kyrkkaffe.