Pastorer, präster, diakoner, ordensfolk för arbete i Kriminalvården

Publicerat 

Inom svensk kriminalvård finns sammanlagt 180 präster, pastorer, diakoner och ordensfolk organiserade genom Nämnden för andlig vård (NAV). De har i uppdrag att möta de intagnas behov av personliga samtal, att ordna gudstjänster och samtalsgrupper samt att medverka i undervisning och vägledning i etiska och existentiella frågor. Verksamheten samordnas genom Sveriges kristna råd. Vi söker nu medarbetare för arbete på sex olika platser i Sverige.

Andlig vård i Kriminalvården är ett samarbete mellan Kriminalvården, Sveriges kristna råd och lokala församlingar. På varje berörd anstalt/häkte finns en lokal nämnd för andlig vård (Nav).

Vi söker dig som är pastor, präst, diakon eller ordensfolk och är ordinerad, avskild, vigd eller motsvarande inom den frikyrkliga, katolska eller ortodoxa kyrkofamiljen. För att vara aktuell för tjänsten har du en teologisk utbildning, som sträcker sig över minst två år, samt ekumeniska erfarenheter och gärna interreligiösa kunskaper. Vi önskar även att du har erfarenhet från församlingsarbete och gärna arbete med utsatta människor inom andra samhälleliga institutioner. Du är trygg i din teologiska grundsyn och vill arbeta med praktisk teologi på det lokala planet. Själavårdsutbildning och erfarenhet av ekumeniska arbetslag är meriterande.

I ditt arbete som Nav-medarbetare ingår du i ett team som ansvarar för verksamheten på anstalten och/eller häktet. Det innefattar i första hand själavård och gudstjänster, men även gruppaktiviteter för intagna, samt möten med Kriminalvårdens personal. Arbetet utförs i arbetslag tillsammans med representanter från Svenska kyrkan, andra samfund och företrädare för andra religioner. En lokal frikyrkoförsamling, ortodox församling, katolska stiftet/församling eller frikyrkoråd kommer att vara din arbetsgivare.

Vi söker medarbetare till följande tjänster

Högsbo, anstalt, 25 %, tillträde snarast
Kumla, anstalt, 50 %, 2 tjänster, tillträde 1 augusti, 1 januari 2020 eller enligt ök
Norrtälje, anstalt, 25 %, tillträde snarast
Salberga, anstalt, 50 %, tillträde 1 augusti eller enligt ök
Växjö, häkte, 15 %, tillträde 1 augusti eller enligt ök

Ansökan

Informationen om tjänsterna kan komma att uppdateras här på hemsidan under ansökningstiden. Du kan söka en eller flera tjänster, ange noga i din ansökan vilken/vilka tjänster du söker. Vi tar löpande emot och läser ansökningar. Sista ansökningsdag är den 14 april.

Ange din nuvarande samfundstillhörighet i din ansökan samt var du är ordinerad/avskild.

Ansökan med personligt brev och CV skickas till: rekrytering@skr.org Skriv ”Nav-medarbetare/namnet på anstalt/häkte” i rubriken.

Mer information

För mer information om Nav, se SKR:s hemsida. För mer information om de olika anstalterna och häktena, se Kriminalvårdens hemsida www.kriminalvarden.se

Frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta:
Susanne Rodmar Nav-konsulent, susanne.rodmar@skr.org, 08-453 68 11
eller
Margareta Säfwenberg Nav-konsulent, margareta.safwenberg@skr.org, 070-242 44 70

Personuppgifter som lämnas i samband med ansökan kommer att behandlas i enlighet med Sveriges kristna råds integritetspolicy.

Information om tjänsten

Annonserades den 14 mars, 2019
Sista ansökningsdatum 14 april, 2019
Omfattning: 15-50%
Plats: Olika platser