Publicerat 

Praktikant

Det finns olika vägar att vistas en period utomlands som en del av en utbildning. Då kan man både göra en insats men även få nya kunskaper. Det kan vara kortare eller längre vistelser. Möjligheterna kan variera något över tid. Just nu finns det följande:
Fotbollsvolontär.
I samarbete med BK Häcken/Gothia Cup sänder Equmenia och Equmeniakyrkan fotbollsvolontärer till Kongo-Brazzaville. Information om att vara fotbollsvolontär hittar du här /länk/.
Internationella fältstudier via SVF
Via Södra Vätterbygdens Folkhögskola är det möjligt att göra fältstudier i t ex Indien, Israel och Palestina eller Japan.
Mer information om internationella fältstudier via SVF hittar du här på SVF:s hemsida.

Apg29

Apg29 är en lärjungaskola, en ledarskola och en missionsskola. Under tre månader samlas 24 elever, ett ledarteam och olika lärare för att dela livet och tron med varandra. Idén är att man som deltagare får formas till en Jesu lärjunge, och samtidigt vara med i processen att forma andra. Drömmen är att kunna leva efter de principer den första församlingen hade och som vi läser om i Apostlagärningarnas första del.
Sedan skolan startade hösten 2004 har den varit i Ecuador, Indien, Chile, Kongo-Brazzaville, Baltikum, Sverige, Spanien, Mexiko, Kongo-Kinshasa och Ryssland samt på Europas järnvägar – InterActs.
Vill du veta mer och ansöka? Gå till Apg29:s hemsida.

European Christian Mission International (ECMI)

Vi samarbetar med ECMI som har missionsteam från många länder i olika delar av Europa. I flera länder finns det möjligheter att göra praktik inom ramen för en bibelskoleutbildning eller liknande, och även möjligheter att vara volontär under en tid. Det finns möjligheter i många länder från Portugal till Tyskland och från Irland till Rumänien. Vill du veta mer? Kontakta Gerard Willemsen på Equmeniakyrkan. LÄNK