INSIDAN jun-sep 2018

Publicerat 2018-06-10 av rambergskyrkan

Så har samlingarna ”En kopp kaffe och ett ord” tagit sin början i Rambergskyrkan också denna sommar, (vissa onsdagar kl. 11). Ordet som vårt samtal utgick från vid första tillfället var: FÖRUNDRAN. Ett ord vars innebörd och betydelse tål att fundera kring, att leva med och att påminnas om. Vad associerar du till när du hör ordet FÖRUNDRAN? Kanske förvåning … känna undran … frågande … häpna … bli paff … undra före … ?

Det finns dagar då vi inte alls upplever förundran över någonting, allt är bara precis som vanligt eller t.o.m. småtråkigt. Det finns dagar då vi kanske utan att riktigt veta om det, lever i förundran. Kanske inte minst i dessa tider när naturen exploderar i doft och färg och visar sin växtkraft på de mest skiftande sätt. Allt detta får vi bara ta emot och låta det fylla våra sinnen.

Men tänk att mitt i det alldeles vanliga livet – bland plingande mobiler, ljudet av bromsande spårvagnar, i kassakön i mataffären eller på väg till jobbet – just där kanvi drabbas av förundran. Vi behöver inte åka bort till någon särskild plats eller göra något speciellt, livet i sig är egentligen stort nog att väcka vår förundran. När vi lever våra liv i tillit till den som låtit och låter skapelsens under ske gång på gång, till Gud som i allt älskar oss och är med oss i både kamp och glädje då kan vår förundran födas på nytt och på nytt.

Kanske kan den här sommaren få vara en sommar då du och jag övar oss i förundran över att, varje ögonblick, i vår värld och i våra liv bärs av den kärlek vi inte kan fatta längd eller bredd eller höjd av.

Önskar dig en fin sommar!

Över berg och dal som en mjuk koral drar sommarn över vårt land. Livet flödar fram såsom sav i stam, såsom bäck emot havets strand. Så lev Guds nu. Av Guds nåd får du ta emot var stund ur hans hand. Livet flödar fram såsom sav i stam, såsom bäck emot havets strand. 
(Psalm 820 i Psalmer och Sånger)

/Lisbeth Fhager