INSIDAN sep-nov 2019

Publicerat 2019-09-21 av rambergskyrkan

När jag skriver denna text så skiner solen och sommaren verkar ha dröjt sig kvar. Men vi vet att enligt grundrytmen som trots allt finns så är hösten i antågande.

Själv har jag alldeles nu, inom loppet av bara en dryg vecka fått uppleva flera årstider- sommar, höst och vinter. Bland annat genom promenader på saltstänkta klippor och bad i havet, genom vandring i fjällen med fantastiska vyer med vackra höstfärger men också hårda vindar med både stilla snöfall och snökaos. Det som blir kvar i min känsla av allt detta det är förundran över att få vara människa. Förundran över Guds närvaro genom tilltal i tystnaden, i naturens mångfald och skönhet, i vandring tillsammans med medmänniskor på både steniga och jämna stigar.

Precis som väderleken under olika årstider bjuder tvära kast så får vi alla i våra egna liv vara med om tvära kast fast på olika sätt.  Inte alltid väcker det vi möter förundran och tacksamhet utan ibland kanske snarare förtvivlan och sorg.  En tröst och en trygghet igenom allt kan ändå vara att ingen någonsin är riktigt ensam, Gud är där. I stormen och kampen, i tryggheten och lugnet.

Till hjälp in i hösten, som tröst och uppmaning vidare får du ta emot orden i psalmen ”Gå med Gud” (Nr 826 i Psalmer i 2000-talet. Text/musik Tommie Sewón)

 1. Gå med Gud som skyddar
  dem som älskar.
  Gå med Gud som lovar gå bredvid.
  Gå med Gud som stöder den
  som vacklar, rätar krökta ryggar,
  stillar hunger i rätt tid.
 2. Gå med Gud som krigar
  mot det onda.
  Gå med Gud som känner väl din strid
  Gå med Gud som stöder den
  som vacklar, rätar krökta ryggar,
  stillar hunger i rätt tid.

 3. Gå med Gud som hör när
  hjärtan ropar.
  Gå med Gud som fäster sig därvid.
  Gå med Gud som stöder den
  som vacklar, rätar krökta ryggar,
  stillar hunger i rätt tid.

Gå i frid. Gå i frid. Gå i frid.

Lisbeth Fhager, pastor

Senaste inläggen