INSIDAN dec 2019 – feb 2020

Publicerat 2019-12-06 av rambergskyrkan

Ljuset anas, ljuset lyser upp, ljuset reflekteras och ljuset gör det möjligt att se det och dem som är nära och också det som finns alldeles runtomkring. Du ser det då du tittar på fotona i församlingsbladet du har framför dig.

Årstidens mörker skingras nu av adventsstjärnor, adventsljusstakar och ljusslingor av de mest skiftande slag. Ljuset sprids och lyser upp mörkret. Det känns gott så.

Adventstidens djupaste innebörd handlar om och pekar fram mot det stora ljuset som är Guds ankomst till världen. Gud som genom att komma som ett litet barn har tänt det ljus i världen som mörkret aldrig någonsin kan besegra.

Jesus föddes in i en värld som också då var fylld av både ljus och mörker. Han fick själv uppleva dessa växlingar under sina år på jorden. Därför vet Gud hur vår smärta och vårt mörker, mitt bland ljusstakar och stjärnor, kan kännas. Därför vet Gud också hur vår tacksamhet och glädje kan börja spira när ljuset bryter igenom vårt mörkaste mörker. Mörker och ljus tillhör livet.

Så låt oss alla med frimodighet vara med i kören av röster som funnits genom alla tider, kören som ropar ut sitt Hosianna med sitt rop om hjälp! Hosianna som ett innerligt tack!

Ta emot hoppets och fredens budskap:

”Ty ett barn har fötts, en son är oss given. Väldet är lagt på hans axlar, och detta är hans namn: Allvis härskare, Gudomlig hjälte, Evig fader, Fredsfurste. Jesaja 9:6

Med önskan om en fin adventstid, julhelg och ett välsignat nytt år!
Lisbeth Fhager, pastor

Senaste inläggen