INSIDAN mars – juni 2020

Publicerat 2020-02-27 av rambergskyrkan

”Oj, vad ljust!”, ”Det kommer bli jättefint!”, ”Så stort det ser ut!”, ”Oj, oj, oj va rött!” Ja, aha-upplevelserna och utropen har varit många och skiftande den senaste tiden. Det som framkallat reaktionerna och orden är att vi befunnit oss i ”renovering av kyrksalen period”. Det har varit spännande att se hur nytt växt fram utifrån det som var. Söndagen den 8 mars blir det festgudstjänst i glädje och tacksamhet över renoverad kyrksal! Kom och var med!
Och i kyrkoåret är vi nu inne i fastan som för oss fram till påsk. Påskens budskap som handlar om lidande och död som leder till ljus och hopp. Ett budskap som genom allt och i alla tider visar på att gammalt kan bli som nytt, igen och igen. För grunden är lagd – Guds kärlek visad i Jesu död och uppståndelse.
Välkommen också till påskhelgens samlingar i Rambergskyrkan! På skärtorsdagskvällen möts vi till gudstjänst då vi delar bröd och vin med varandra, läser texter som leder oss in i påskens drama. På långfredagen framför en kvartett Jerker Leijons verk ”Jesu sju ord på korset” och i påskdagens gudstjänst når oss glädjebudskapet om den uppståndne Kristus.
Lisbeth Fhager, pastor

Senaste inläggen