Publicerat 

Om oss

Roligt att just du har hittat hit till oss!

Region Öst är en del av den nationella kyrkan Equmeniakyrkan och består av fyra län: Östergötlands, Kalmar, Kronobergs och Jönköpings län. Det finns några församlingar i Västra Götalands län som tillhör Region Öst också, samt en equmeniaförening i Hallands län.

Regionen består av ca 160 församlingar och ca 110 equmeniaföreningar. Det finns ungefär 16.000 medlemmar i dessa församlingar och runt 4500 medlemmar i equmeniaföreningarna.

Dessa församlingar och föreningar ser ju helt olika ut och har helt olika förutsättningar, men alla finns vi under visionen: ”Equmeniakyrkan vill vara en kyrka för hela livet – där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen”, något som både utmanar och förenar oss.

I regionen finns det många olika läger-, kurs- och konferensgårdar. Dels de som någon enskild församling äger och så några större som flera församlingar samverkar kring eller som ägs genom stiftelse eller ideell förening. Bland dessa finns Strandgården på västkusten, Hjortsbergagården i Kronoberg, Klintagården på Öland, Skeppsgården på östkusten, Framnäs utanför Örserum/Gränna, Limmernäs i Östergötland. I regionen ligger också Retreatgården Wettershus med fantastiks utsikt över Vättern.

Som region har vi ingen del i ägandet, men är väldigt glada och tacksamma att dessa finns att tillgå för församlingar, regionen och andra för olika slags arrangemang – kurser, utbildningar, församlingsläger och fester. Alla dessa gårdar går att nå via deras egen hemsida.

I regionen finns också en av Sveriges största folkhögskolor – Södra Vätterbygdens Folkhögskola (SVF). Som region samarbetar vi med SVF genom medverkan på bibellinjen och PULS-året, helgbibelskola, Filippos bibelskolor, olika konferenser och utbildningsdagar. Regionens kontor ligger också på SVF med fin utsikt över Jönköping och Vättern.

Barn och ungdomsorganisationen Equmenia Region Öst är en egen juridisk person i Region Öst, men samtidigt en del av den nationella Equmeniaorganisationen.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss medarbetare på Region Öst.

Vi vill finnas för dig.