Publicerat 

Barn & familj

I Equmeniakyrkan Region Syd arbetar vi med barn och familj på ett nytt sätt. Vi utgår från helhet och långsiktighet. Församling och Equmeniaförening är tillsammans kyrkan, och med ett gemensamt ansvar för barn, familjer och unga. Både församling och Equmenia har samma längtan att människor i olika åldrar ska få växa tillsammans med varandra och Jesus.

Arbetet för barn och familj görs på flera nivåer, lokalt, i närområdet och regionalt, och är delar av en helhet. Därför vill vi också arbeta långsiktigt och skapa verktyg och redskap, för att det ska bli tydligt att arbetet hänger ihop och finns kvar. Ofta handlar det inte så mycket om att starta ny verksamhet, som att tänka nytt i det som redan görs.

Regionalt stöttar vi lokala församlingar och föreningar på olika sätt samt inbjuder till gemensamt arbete. På gång återkommande och framöver är: Regionfest varje oktober med Soul Children och Messy Church, Mini KonfaS (planering), Familjedygn 22-23 mars 2019 på Bosarpsgården och Team från Merge Minitries, USA kommer v32 sommaren 2019 bl a till Equmeniakyrkan i Trelleborg.

Vi har också ett tält, 3 x 3 meter, med landskap på väggarna och figurer som en flanellograf att gå in i. Tältet är till för församlingar och Equmeniaföreningar i regionen. Det kan användas vid gudstjänster, evenemang, fester både ute och inne.

Vill Du veta mer och boka ett besök i din kyrka, eller tältet så kontakta Liselotte Spåre på liselotte.spare@equmeniakyrkan.se eller 073-0345073.