Till jordens yttersta gräns

Publicerat 

Under hösten 2019 kommer vi att fokusera på Apostlagärningarna på lite olika sätt. Vi gör det utifrån Equmeniakyrkans temaår ”till jordens yttersta gräns”.

Equmeniakyrkan har gett ut en bok med läsplan och andakter som man kan följa själv, denna finns till självkostnadspris (20:-) i kyrkan fr.o.m augusti (vill du inte köpa boken kan du använda appen Bibelstund där samma läsplan kommer att finnas. Appen kan du ladda ner där appar laddas ner eller följa denna länk: https://equmeniakyrkan.se/apg-som-app/).

Du kan såklart följa läsplanen i den takt du vill men om du önskar följa den tillsammans med församlingen startar vi den gemensamma läsningen med en inledning i gudstjänsten den 1 september och sedan läser du första andakten den 2 september. Ett antal torsdagskvällar under hösten bjuder vi in till öppet samtal om det vi läst.

I Apostlagärningarna möter vi en kyrka som korsar gränser. Nationella, kulturella, andliga, sociala och inte minst personliga gränser. I Apostlagärningarna 1:8 får lärjungarna uppdraget att vittna om Jesus till jordens yttersta gräns. Det uppdraget kommer med ett löfte. ”Ni ska få kraft när den heliga anden kommer över er” står det i början av samma vers.

Läs gärna i Apostlagärningarna under sommaren för att själv reflektera över det som står. Ibland behöver man läsa de olika texterna och berättelserna i Bibeln många gånger för att de ska landa i ens eget liv.

Vi hoppas att din läsning av Apostlagärningarna ska bli ett sätt att möta Gud. Att det får ge dig kraft, inspiration och mod att våga utmana de gränser du möter.