KonfaS

Jag tycker att konfan har varit jättebra detta året! Vi har haft roliga och ”viktiga” samtal där man fick säga vad man tänkte och tyckte varje gång utan att bli dömd för något man sa. Men vi har även skrattat mycket under dessa lektionerna och haft en riktigt bra tid tillsammans!

Johan om sin konfirmation
Konfirmander

Varför?

Många konfirmerar sig av tradition och för att kompisarna gör det.
Det vi i Rosengårdskyrkan vill ge dig som konfirmand är ett avslappnat sätt att få diskutera stora frågor om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Är du 16 år eller äldre och har inte konfirmerats fungerar det utmärkt ändå. 

Vad händer under läsningen?

Många saker! Inget år blir likadant som det tidigare. Varför inte fråga dina äldre vänner om vad det gjorde under sin konfirmandtid? Vi försöker ha en varierad lektionsform som inte ska kännas alls som skolan, både på lek och på allvar. Vi räknar också med att du som konfirmand ska gå en del i våra gudstjänster under konfirmandtiden.
Vi har gudstjänster som riktar sig speciellt till dig som är konfirmand eller ovan vid att gå i kyrkan. Vi brukar alltid åka på läger, (läger brukar nog vara det de flesta kommer ihåg efter konfatiden).
Hur läsningen ser ut nästa år beror på dig och gruppen. 

Efter konfirmationen?

Kanske blir du nyfiken på kyrkan och kristen tro, och vill fortsätta i en ungdomsgrupp eller som ung konfirmandledare. Eller så var inte kristen tro något för dig. Men nu vet du vad det handlar om.

Kontaktperson

Kim Lillskog

Pastor

Ledig måndagar

0724428986

kim.lillskog@rosengardskyrkan.se