Ungdomsalpha

Hösten 2019 startar vi en alphakurs för dig mellan 15-30.

Alpha är god mat – gemenskap – undervisning och samtal om Gud, tron och livet i stort. Alpha är en plats där de viktiga frågorna får ställas och ingen kommer med tvärsäkra svar. Tillsammans söker vi svaren!

Vi startar den 11 september kl 18.00. Ingen anmälan behövs men hör gärna av dig till malin@rosengardskyrkan.se om du vill vara med eller om du har frågor (det kan bland annat vara bra för oss att veta ungefär hur många som kommer eftersom vi ska handla mat).

Kursen består av 9 träffar på onsdagskvällar (ingen kurs v 44). Sista kurstillfället är den 13/11. Vi har också en övernattning fredag-lördag under kursen (datum ej bestämt).

Platsen är Rosengårdskyrkan, Brytstugev 2 i Helsingborg.

Alpha finns över hela världen och är en kurs där grunderna i den kristna tron utforskas på vars och ens villkor. Kursen lyfter de stora frågorna kring tro, och välgjorda, korta filmer ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som vi sedan pratar om. Vi pratar exempelvis om vem Jesus är, hur vi ska kunna tro, vem är den helige ande och varifrån kommer ondskan.