Minnen från konserter.

Agriakören höll vårkonsert den 16 april 2023.

Agriakören under ledning Kerstin Alex Lindström har en tradition att hälsa våren välkommen i Säbykyrkan med en vårkonsert. Den ägde i år rum söndagen den 16 april och samlade en i det närmaste fullsatt Säbykyrka. Förutom musik- och sångarglädje underströk solen vårens ankomst från en klarblå himmel och som på det sättet skapade de bästa förutsättningarna för en varm och trevlig vårkonsert.
Kören som består av drygt 20-talet glada sångare leddes med säker hand Kerstin Alex Lindström vid flygeln och sångarglädjen fyllde kyrkan med många musikaliska örhängen. Man inledde med ”Öppna ditt fönster” och fortsatte med bland annat ”Det som gömts i snö”, ”Visa vid vindens ängar” och avslutade sedan konserten med Carl Antons ”Nu går sista visan”.
En musikalisk trio bestående av Kerstin Alex Lindström på flygel, Åsa Salomonsson på tvärflöjt och Ivanka Radouhanova på cello lät toner flöda i en lång rad musikaliska örhängen. Trio började med Edvard Griegs ”Morgonstämning” och fortsatte sedan med bland annat ”Våren” av samma kompositör, ”Träumerei” av Robert Schuman och avslutade sedan sin medverkan i andra avdelningen med gospeln ”Nobody knows”
Konserten innehöll två avdelningar och däremellan erbjöds kaffe med gott hembakat bröd som Säbykyrkans medlemmar ansvarade för. Församlingens pastor Ante Lindström framförde de närvarandes och församlingens varma tack för en härlig och stämningsfull vårkonsert som dessutom underströks av vårvädret utanför kyrkans väggar.

Togetherkören bjöd på sångarglädje i Säbykyrkan

Lördagen den 12 november bjöds det på härlig sångarglädje i Säbykyrkan. Togetherkören gav hopp, glädje och sångarglädje i det gråa höstvädret. Helena Söderström stod för dirigeringen och vid pianot ackompanjerade Kristina Olsén Runolf.
Man inledde passande med att sjunga Minns i november varpå det följde en rad kända örhängen såsom Dagny, kom hit och spill, Jag vill vara din Margaretha, Räck ut din hand, Höstvisa och Hemlängtan. Mellan sångerna introducerades sångerna av olika körmedlemmar som också ”dramatiserade” vissa av sångerna under framförandet. Publiken aktiverades genom att man fick ”bestämma” nästa sång genom att ”dra den” ur en höstkorg fylld med löv och sångförslag. En särskilt stämning blev det också genom att kören sjöng två av Evert Taube visor; Estancia och Änglamark till minne av Sven-Bertil Taube som under dagen avlidit.
Givetvis innehöll konserten också en kaffepaus, där Kulturföreningens medlemmar ansvarade för både hembakat och hemkokat kaffe som den vältaliga publiken lät sig väl smaka.

Konsert med konstvandring i Säbykyrkan

Söndagen den 16 oktober inbjöd medlemmar ur Agriakören till en konsert med konstvandring i Säbykyrkan. För konserten svarade musikerna Åsa Slomonsson och Sofia Lasell på flöjt, Ivanka Radouhanova cello och Kerstin Alex Lindström flygel. Publiken i den nästan fullsatta kyrakn fick njuta av en bred musikalisk blandning samt även sång av Sofia Lasell.
Efter en musikavdelning ingick en kaffepaus som Säbykyrkans kulturförening svarade för. Samtidig inbjöds de närvarande till en fin konstvandring som olika medlemmar i Agriakören framställt. Där ingick bland annat konst, lergods, stickning, vävda mattor mm. Drygt ett femtontal konstnärer ställde ut sin vackra verk och handarbeten.
Samlingen avslutades sedan med ännu en musikalisk avdelning och de medverkade musikerna avtackades som det bör med var sin vacker blombukett.

Stödkonsert den 1 juni

Stödkonserten blev en storslagen Musikfest!

En i det närmaste fullsatt Säbykyrka fick uppleva en omväxlande och musikaliskt högtstående konsertkväll onsdagen den 1 juni. Initiativtagare för stödkonserten Arne Ekstrand, ordförande i Österåkers kommuns Kultur- och Fritidsnämnd hälsade åhörarna välkomna till en musikalisk kulturkväll med många medverkande. Arne inledde med att säga att ”Konserten arrangerades för att bidra till att den värdefulla kulturbyggnaden (Säbykyrkan) kan få finnas kvar och vara en en viktig mötesplats för musik och kultur i Österåker .” Under konsertens gång återkom sedan Arne Ekstrand som recitatör och diktläsare.
Den första delen av programmet presenterades av Mikael Sonnered, rektor för Österåkers musikskola. En gitarrgrupp bestående av Simon Johansson, Felicia Swan och Erik Rördam Aarlstedt och Tomas Melin framförde musik bland annat av Bellman Silvestri, Därefter följde musik av Bach och Vivaldi med cellisterna Paul Schaber Wallis och Catarina Andersson. Därpå avslutades denna del av konserten av musik framförda av Benche Tóth (violin) och Carl Svensson (gitarr).
Efter en kaffepaus med hembakat bröd tog Jazzgruppen Boyzen ton med Gunilla Rudäng som solist. Det blev en musikalisk blandning som innehöll svensk folkmusik blandat med amerikansk jazz. Kvällens musikaliska äventyr avslutades med att Helena Söderström fyllde hela Säbykyrkan med sin vackra stämma i flera sånger.

”Det var gudagott att vara i Säbykyrkan” den 22 april

Det blev verkligen ”gudagott” i Säbykyrkan vid Togetherkörens konsert söndagen den 22 april. Kören under ledning av Helena Söderströms skapade en härlig stämning med ett välkomponerat sångprogram. Till sin hjälp hade hon Kerstin Harling Nuss på piano och vid några tillfällen också musikgruppen Boyzen.
Naturligtvis kom sångvalen främst att röra sig kring vårens ankomst men även några klassiska körstycken fick plats på repertoaren. Mitt i all vacker körmusik framförde Helena Söderström en härlig kulning som fick åhörarna att ”förflytta sig” till någon fäbodvall i Dalarna och hoppas att korna som gick på vall skulle komma till vallen för att mjölkas.
Boyzen, en härlig music-kvartett med piano, elbas, gitarr och trummor kompletterade kören med härlig jazz-låtar och som sagt även ackompanjerade Togetherkören vid några stycken. Med andra ord en lyckad musikalisk afton, ja det var faktiskt ”gudagott” att tillbringa några musikaliska timma i Säbykyrkan denna kväll. Givetvis förgylldes den också av hembakat kaffebröd vid den obligatoriska pausen mitt i programmet.

Vårkonsert med Agriakören den 3 april.

Agriakören hälsade våren välkommen i Säbykyrkan söndagen den 3 april. Med en lång rad härliga vårsånger hälsade kören under ledning Kerstin Alex Lindström ’vären varmt välkommen och publiken i den välfyllda kyrksalen gladdes, njöt och fick lyssna till många välkända och värmande vårsånger. Körsångerna växlade musikalisk genom att Ivanka Radoukanova, cello Äsa Nordström flöjt och Kerstin Alex flygel framförde en rad vackra musikstycken av bland annat Bach, Beethoven med flera tonsättare.
Konserten inledde med en förbön för för Ukrainas befolkning och istället för att betala en inträdesavgift gjordes en insamling som oavkortat gick till krigets offer i Ukraina och som resulterade i mer än 1000 kronor. Konserten avslutades sedan med kaffeservering med hembakat kaffebröd som Säbykyrkans kulturförening ansvarade för.

Säbykyrkan ”Sjöng in julen” den 18 december.

Det bjöds på ett omväxlande musikaliskt program när julen sjöngs in i Säbykyrkan lördag kväll den 18 december. Den förväntansfulla publiken hälsades välkommnen musikaliskt av Göran Mellin på trumpet och Kerstin Harling Nuss på orgel varpå följde församlingen ”Nu tändas tusen juleljus”. På detta tändes bokstavligen adventsljusstaken under läsning av Bo Setterlinds fina dikt ”Tänd ljus”Togetherkören följde upp ljustemat med att sjunga ”ljus i advent” varpå musikgruppen Boyzen fick alla att minnas många jular med att spela ”Ser du stjärnan i det blå”. Gunilla Rudäng tolkade sedan Sibelius julvisa ackompanjerad av Per-Arne Jöngren. Efter en trivsam serveringspaus fortsatte det musikaliska julvälkomnandet med att Togetherkören som fick alla att glädjas av ett ”Jul-halleluja” där Berit Lindkvist också medverkade på trombon. Julevangeliet från Lukasevangeliets andra kapitel följdes upp av psalmen Stilla natt som sjöngs gemensamt och samlingen avslutade med ett postludium med orgel och trumpet ”Dotter Sion” som avslutade fint och stämningsfullt välkomnade av julhelgen.

Agriakören välkomnade Adventstiden.

Med sångarglädje och musik hälsade Agriakören adventstiden välkommen med en konsert i Säbykyrkan lördagen den 5 dec. Kören som leds av Kerstin Alex gav åhörarna en vacker musikalisk upplevelse med ett fin blandning av advents- och julsånger där också Margareta Norlén sjöng solo. Sångerna varvades med vackra musikaliska inslag som framfördes av Kerstin Alex på piano och Åsa Bergelind på flöjt. Säbykyrkans goda akustik förhöjde konserten och tonerna från ”Ave Maria” värmde och stannade länge kvar i åhörarnas hjärtan. I pausen stod Säbykyrkans kultur- och fritidsförening för gott kyrkkaffe och konserten kom att avslutas med ett extranummer där både kör och publik fick sjunga med.

Konsert med Thogetherkören. 21/11/2021

En välfylld Säbykyrka bjöds på en musikalisk och trevlig och konsert söndagseftermiddagen den 21 november.. Kören leddes av Helena Söderström och vid pianot ackompanjerade Kerstin Harling Nuss. Kören sjöng svenska örhängen och gladde publiken med medryckande och glada refränger. Helena Söderström medverkade också som solist och i pausen serverades hembakat bröd som Säbykyrkans kulturförening med ordförande Sveta Tell i spetsen ansvarade för.

Musikstund 15/2/2020

En nästan fullsatt Säbykyrka fick en härlig musikstund lördagen den 15 februari när Soft Jazz Quartet hade konsert med temat: Det bästa från ”VITA DUKEN”. Publiken fick lyssna till härlig filmmusik från filmer från 40-talet fram till nutid. För arrangement svarade Säbykyrkan Kultur och Fritidsförening.


*****************************************

Julen sjöngs in i Säbykyrkan tredje advent.

Säbykyrkan var fullsatt vid julgudstjänsten tredje advent.
Det blev en glädjefull och underhållande gudstjänst med mycket sång och musik förutom julens glada och välkända psalmer som alla i publiken deltog i.
De som medverkade var musikquintetten Boyzen,
en blåstrio bestående av Martina och Göran Mellin samt Håkan Wikenstål
som även medverkade som solist ackompanjerad av Per-Arne Jöngren
samt en ”blandad kör” under ledning av Kerstin Harling Nuss.
Mitt i gudstjänsten serverades adventskaffe och anordnades ett trevligt jullotteri varpå samlingen avslutades med några julpsalmer, julens bibeltexter och ett ”julevangelium” skrivit av Astrid Lindgren.

*****************************************

Säbykyrkan var fullsatt vid söndagens konsert ”Låt hjärtat va med”. Medverkade gjorde Togetherkören under ledning av Hela Söderström. För musiken svarade Kerstin Harling Nuss och musikgruppen Boyzen. En härlig konsert för och med publiken som kunde sjunga med i en rad kända evergreens som Min hatt den har tre kanter, Vår bästa tid är nu mfl.

*****************************************

Vid söndagens konsert den 20 oktober medverkade musikgruppen Folk´Avant. ”Den består av Anna Rubinsztein filo och sång, Maija Pokela kantale och sång och Anna Wikenius sång. Man spelar nyskriven folkmusik i en unik sättning och förenar svensk och finsk folkmusiktradition präglat av ett virtoust ensamblespel.”

*****************************************

Helena Söderström, Kerstin Harling Nuss och Togetherkören. 19 maj 2019

*****************************************

Agriakörens Vårkonsert i Säbykyrkan Palmsöndagen 2019

Lyssna till Agriakören här

*****************************************

Jazzduetter med Martin Pålsson och Annie Hedin med Quintett i Säbykyrkan lördagen den 22 mars


*****************************************

En fullsatt Säbykyrka lyssnade till Les Enchantés söndagen den 23 februari. Alf Carlsson gitarr, Julia Jones sång och LarsEmil Öjeberget dragspel

*****************************************

27 januari En i det närmaste fullsatt Säbykyrka fick lyssna till svängig jazz framförd av Annie Hedins Quintett

*****************************************

16 december Julkonsert med Åkersberga kammarkör:

Lyssna här:
Julkonsert med Åkersberga kammarkör

*****************************************

Togetherkörens konsert den 18 november under ledning av Helena Söderström.

******************************************

Irlandskonserten den 21 oktober med  spelmännen Jannikel Andersson och Erik Ronström och elever från Österåkers musikskola i en fullsatt Säbykyrka