Samtidsdialogen i Jönköping: klimat

Immanuelskyrkan Jönköping, Equmeniakyrkan Region Öst, Södra Vätterbygdens Folkhögskola och Studieförbundet Bilda bär en gemensam vision om att skapa samlingspunkter där vi får samtala och utmanas i relevanta frågor. Ett sätt är att anordna en konferens per termin, där temat är aktuellt och utmanande.

Världen och vår överlevnad i undergångens tid – ett dygn om förundran, hopp och handling i klimatkollapsen.

Denna konferens passar dig som är intresserad av miljö- och klimatfrågor och önskar att få mer kunskap och samtala med andra om det. Föreläsarna är med hela konferensen och samtalen runt måltiderna är viktiga.

Rapporter om vår jord är allt mer alarmerande. Vad kan du och jag göra? Hur kan man tänka? Som enskild individ är vi sårbara, tillsammans är vi starka. Du som deltar i denna konferens får verktyg och en möjlighet att möta andras erfarenhet och dela din egen.

Konferens innehåller fyra 40 minuters föreläsningar, därefter samtal i smågrupper och en frågestund till föreläsaren. Vetenskap, teologi och praktik vävs samman. Vi äter god mat och lägger stor vikt vid samtalen runt borden. Vi samarbetar med organisationerna God Jord, Grön Kyrka och Erikshjälpen, som alla arbetar med hållbarhet. De finns på plats och Erikshjälpen ordnar dessutom med en Pop-Up butik på plats för oss.

Medverkande

Stefan Edman

Biolog och författare

Annelie Anderberg

Greenfluencer, poddare och verksamhetsutvecklare för hållbarhet på studieförbundet Bilda sydväst.

Karin Staberg

Hållbarhetsspecialist. Blivande intern som Affärsutvecklare inom hållbarhet på Science Park Jönköping. 

Information och anmälan

Mer information och anmälan finns på hemsidan för Södra Vätterbygdens Folkhögskola.