Körsång

Sångarförbundet

Körsång i Equmeniakyrkan

Sångarförbundet består av alla sånggrupper i Equmeniakyrkan: Babysånggrupper, musiklekgrupper, barnkörer, ungdomskörer, gospelkörer, vuxenkörer, vokalensembler, musikföreningar, damkörer, manskörer och pensionärskörer – allt som allt består sångarförbundet av drygt 15 000 medlemmar.

Tip & råd i coronatid från körförbunden

Tips och råd i coronatider

Här kommer tips och råd i Corona-tider från Sångarförbunden till alla körledare, körsångare och ansvariga för verksamheten.

Aktuellt inom sångarförbundet

Sångarförbundets kalender

sångarförundets-vårfest

Sångarförbundets Vårfest med förbundsmöte

18 apr

GÖR DIN RÖST HÖRD i Sångarförbundets Vårfest med förbundsmöte och stipendieutdelning Ovanliga tider kräver ovanliga lösningar. Därför håller vi årets förbundsmöte på zoom så att du, trots pandemi, ska kunna koppla upp dig var du än är och delta med din röst på flera sätt! Vi ses och sjunger,…

Sjung Faurés Requiem med Kjell Perder

13 nov14 nov
Sollentuna

Älskar du körsång? Längtar du efter att få sjunga på riktigt igen? Vill du som körsångare utveckla ditt gehör och din notläsning och växa musikaliskt? Då är du välkommen till Rotebrokyrkan 13–14 november 2021! Läs mer och anmäl dig på Bildas hemsida! https://www.bilda.nu/arr/1076923/sjung-faures-requiem-med-kjell-perder-424333 Vi inbjuder alla intresserade korister att…

Krutskicket

Nyhetsbrev – KRUTskicket

Med jämna mellanrum skickar vi ut ett nyhetsbrev med aktuell information inom Musik och Kreativa uttryck i Equmeniakyrkan.

Anmäl dig för att få nästa utskick!

Om sångarförbundet

Sångarförbundet vill stimulera musiklivet inom Equmeniakyrkan genom att erbjuda kurser och inspirationsdagar både för körsångare och körledare. Dessa kurser skall hålla hög kvalitet gällande ledare och innehåll. Kurserna skall ge inspiration och motivation. Många svenska musikledare och musiklärare har på så sätt en gång fått sin grund och erfarenhet genom sångarförbundets verksamhet.

Equmeniakyrkans sångarförbund har sina rötter i bildarsamfundens sångarförbund: Svenska Baptisternas Sångarförbund (SBS) är Sveriges äldsta Sångarförbund och grundades 1912. Svenska Missionskyrkans Sångarförbund (SMS) grundades 1927. Sedan 2012 är dessa ett gemensamt Sångarförbund för Equmeniakyrkan.

Sångarförbundet har en anställd producent på 40% tjänst som bland annat arbetar med att genomföra kursverksamheten, administrera och marknadsföra.

Har du funderingar över fakturor från Sångarförbundet?

Här finns mer information:

Kontakt

Lena Wohlfeil

Lena Wohlfeil

Samordnare för musik och kreativa uttryck

08-580 031 22

lena.wohlfeil@equmeniakyrkan.se

Marie Rindborg

Marie Rindborg

Producent Sångarförbundet

08-580 031 06

marie.rindborg@equmeniakyrkan.se