Körsång

Sångarförbundet

Körsång i Equmeniakyrkan

Sångarförbundet består av alla sånggrupper i Equmeniakyrkan: Babysånggrupper, musiklekgrupper, barnkörer, ungdomskörer, gospelkörer, vuxenkörer, vokalensembler, musikföreningar, damkörer, manskörer och pensionärskörer – allt som allt består sångarförbundet av drygt 15 000 medlemmar.


Följ oss gärna för senaste nytt

Noter till församlingar

Sången: I rörelse 

Sångarförbundet vill verka för ny körmusik och inför förbundsmötet i april beställdes ”I rörelse” med musik av Martin Åsander och text av Karin Boye. Sången är fri att använda för församlingar inom Equmeniakyrkan och Sångarförbundet. Lyssna via videon ovanKontakta sangarforbundet@equmeniakyrkan.se för att få tillgång till noter. 

Ta emot sången och noten som en gåva!

Krutskicket

Nyhetsbrev – KRUTskicket

Med jämna mellanrum skickar vi ut ett nyhetsbrev med aktuell information inom Musik och Kreativa uttryck i Equmeniakyrkan.

Anmäl dig för att få nästa utskick!

Om sångarförbundet

Sångarförbundet vill stimulera musiklivet inom Equmeniakyrkan genom att erbjuda kurser och inspirationsdagar både för körsångare och körledare. Dessa kurser skall hålla hög kvalitet gällande ledare och innehåll. Kurserna skall ge inspiration och motivation. Många svenska musikledare och musiklärare har på så sätt en gång fått sin grund och erfarenhet genom sångarförbundets verksamhet.

Equmeniakyrkans sångarförbund har sina rötter i bildarsamfundens sångarförbund: Svenska Baptisternas Sångarförbund (SBS) är Sveriges äldsta Sångarförbund och grundades 1912. Svenska Missionskyrkans Sångarförbund (SMS) grundades 1927. Sedan 2012 är dessa ett gemensamt Sångarförbund för Equmeniakyrkan.

Sångarförbundet har en anställd producent på 40% tjänst som bland annat arbetar med att genomföra kursverksamheten, administrera och marknadsföra.

Har du funderingar över fakturor från Sångarförbundet?

Här finns mer information:

Kontakt

Anna-Maria Toftgård

Anna-Maria Toftgård

Musikproducent för Equmeniakyrkans Sångarförbund

0708-47 73 24

anna-maria.toftgard@equmeniakyrkan.se