Fårfesten i Kil

Fårfesten i Kil är ett ett mycket uppskattat återkommande evenemang, som drar folk från när och fjärran. Sannerudskyrkan har de senaste tre åren varit en av alla medarrangörer och vi erbjuder visningslokal för konst, en stilla oas till eftertanke och andlig spis samt efteråt även världslig spis då sopplunch serveras besökarna.

I år kommer evenemanget pga pandemin dock att få andra former, mer digitalt och avskalat. Årets Fårfest är omställd, den kommer heta ”Fårfest Annorlunda” och ske 5-6 mars 2021. Läs mer på Fårfestens hemsida: https://farfestikil.com/

Sannerudskyrkan inbjuder 7/3 till en digital gudstjänst med det närliggande temat ”Ett annorlunda liv”. I år kommer det inte att finnas någon konstutställning att gå och titta på i Sannerudskyrkan som annars, men det kommer naturligtvis finnas en hel del konst och skaparlust att i stället ta del av här på hemsidan! Det blir stillbilder, länk till andra sidor samt en filmad utställning från kyrkans lokaler.

Utställare:
Några av alla begåvade konstnärer, hantverkare, ullvirtuoser och fårentusiaster från Fårfesten presenterar sig och sina alster här:

Larisa Johansson, rysk ullkonstnär, boende i Forshaga.
Kurt Andersson, träsnidare, boende i Kil,

Larisa Johansson
Larisa Johansson bor i Forshaga, men kommer ursprungligen från Ryssland, där hon studerat vid fakulteten till inredningsarkitekt. Utbildningen hade inriktningen ritning och batik. Hon har även tagit kurser i ulltovning.
Larisas hantverk är numer fokuserad på ull, siden och viskos. Alla alster handtvättas. För att utvecklas i sitt arbete blandar hon gärna olika material och färger. Alster som hon gjorde under 2020 kan betraktas från den filmade utställningen i kyrkans lokaler samt på hennes Facebooksida.
Facebooksida: Larisa Johnasson Ull-alster.

Filmad utställning från kyrkans lokaler och en hälsning från konstnärinnan: Larisa Johanssons filmade alster.

Några bilder från hennes Facebooksida:


Kurt Andersson
Kurt Andersson är från Kil och visar i bildserien nedan vilken stor variation han han skapa med sitt trähantverk och snideri i sin snickerboa. Kontaktinformation till Kurt finns på bild i slutet av bildserien.