Silvio i Ecuador

Observera

Denna text publicerades första gången den 25 januari, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

MotetmedJesus__Silvio1000x600

 

– Vi kanske ska gå i mässan och be Gud hjälpa oss?
Libia och Silvio Vallejos hade fått bekymmer i sitt nya hemland Ecuador. Familjen försökte skapa sig en framtid där, men nu var de på väg att ge upp och återvända tillbaka till Colombia igen.

Libia undrade om de inte skulle be Gud om hjälp först, vilket de också började göra under sina besök i Förbundskyrkans församling i Tulcán.
Lovsångsstunden blev till flera och så småningom tog de emot Jesus i sina liv och började en ny vandring med honom.

Senare upplevde Silvio också ett tilltal från Gud om att de skulle flytta till Montecristi, där han med sin bakgrund som svetsare hamnade i ledningen för ett verkstadsprojekt.
Ett projekt som startats av svenska missionärer, och där de anställda arbetar praktiskt och också evangeliserar.

– Vi satte oss på torget i Montecristi och började meka med trasiga apparater. Några nyfikna ungdomar kom till oss. Vi lärde dem laga grejer och på samma gång berättade vi om Gud. Flera av dem är med i församlingen El Shaddai idag.

Silvio Vallejos har funnits med och grundat flera församlingar, där starten varit oplanerad. Istället har församlingarna tagit sin början och växt vidare genom att människor funnit Jesus och börjat berätta om honom för andra.