En kyrka för hela livet

– där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen –

Information kring vår barn- och ungdomsverksamhet med anledning av Corona

Uppdaterat 15 november

Värmland fick den 12 november skärpta allmänna råd från Folkhälsomyndigheten. Tanken är att häva vågen av smitta genom hårda restriktioner i fyra veckor för att knäcka smittkurvan.

Ungdomsrådet i Equmenia Skårekyrkan har därför beslutat att vi omedelbart pausar resten av terminen för vår scoutverksamhet. Tonårsverksamheten TGIF fortsätter med enbart digitala möten. För våra scouter kommer vi att återkomma med en inbjudan till mörkerspårning och märkesutdelning någon gång efter jullovet.

Med anledning av coronaviruset

Uppdaterat 12 november

Skårekyrkan följer den information som ges av Folkhälsomyndigheten och
Equmeniakyrkan på nationell nivå, och vår verksamhet följer de rekommendationer
som ges där.

 • Gudstjänster och andra samlingar
  De nya restriktionerna för Region Värmland innebär att vi ställer om alla planerade gudstjänster till digitala samlingar. 22/11 är det planerat en ”Öppen kyrka”, även då ses vi digitalt.
  Vad gäller andra samlingar ser du i vårt kalendarium här på hemsidan om det är inställt eller omställt till en digital träff. Information om hur du kan delta i våra digitala samlingar hittar du i kalendariet här på hemsidan senast två dagar i förväg. För gudstjänsterna gäller att du klickar på denna länk en stund innan kl. 11.00 www.meet.jit.si/GudstjänstiSkårekyrkan.
  Söndagsskolan är inställd.
 • Vad kan jag själv göra för att undvika smitta?
  *En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  *Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  *Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  *Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta andra! Det finns även restriktioner för dig som bor med någon som är bekräftat smittad, läs mer här.
  *Läs mer om Region Värmlands lokala skärpta allmänna råd här.

Vi uppmanar oss alla att komma ihåg varandra och hålla kontakt, även om vi inte kan ses som vanligt!

Mer info
Vi försöker hålla den här sidan uppdaterad efter bästa förmåga, men då förhållandena kan ändras snabbt hänvisar vi ändå till
https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Har du frågor gällande våra olika verksamheter, kontakta ansvarig ledare eller någon av våra anställda:
Carina Haglund, samordnare 070 3356353
Maja Floberg , Pastor, 073 4626550
Tanja Halvardsson, 0793267850


/Anställda och styrelse i Skårekyrkan

Gudstjänst på olika sätt

Vi har gudstjänster digitalt via videokonferenstjänsten Jitsi.

Vi har upptäckt ett tekniskt problem med våra länkar. När du öppnar en länk kan du behöva högerklicka på den och öppna den i en ny flik.

För att delta i en Jitsi-gudstjänst behöver du bara klicka här strax innan kl. 11.00 på söndagen. Du behöver inte ladda ner något, en dator och internet är allt som krävs. (Vill du titta i mobilen finns en app att ladda ner)
Efter gudstjänsten stannar den som vill kvar i det digitala rummet och fikar tillsammans. Det är då möjligt att delas upp i mindre grupper där det är enklare att samtala med några få.

Vi kommer även fortsätta att lägga ut kortare andakter på vår Youtube-kanal minst en gång i månaden.

Det finns även flera fina exempel på gudstjänster på andra sätt. Det finns möjlighet att ta del av andakter och gudstjänster via både radio, TV och många församlingar publicerar andakter och gudstjänster via Facebook och Youtube. Ex. Sannerudskyrkans gudstjänst sänds här och här.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram.

Fler inlägg