Nu kan du anmäla dig till Skårekyrkans konfirmation

Publicerat 

Konfirmation är en jättebra möjlighet att lära känna nya vänner och ta tid att fundera kring frågor om tro. Du behöver inte ha varit med i Skårekyrkans ungdomsarbete för att konfirmeras här, det är heller inte ett krav att vara döpt. Alla är välkomna oavsett om man tycker sig ha en tro eller inte. Konfirmationsläsningen innebär att vi tillsammans funderar kring kristen tro och vad den kan betyda.

När? 

Första träffen är onsdag 26 september kl. 19.00 i Skårekyrkan tillsammans med målsman. 

Läsdag är onsdag med drop-in i anslutning till skolan, från kl.15. Det serveras smörgås och sedan börjar vi kl.16 och håller på till kl.17.30. Start 3 oktober.

Undervisningen
Hålls i huvudsak i Skårekyrkans lokaler och leds av pastorerna Anna Bengtsson och Martin Karlsson.

Läger
En av de roligaste delarna av konfirmationen är att åka på läger! I konfirmationen ingår ett läger, sista helgen i april i samband med Valborg. Då åker vi tillsammans med konfirmander från andra kyrkor i närheten. Vi har även två helger med övernattning under året. Höstens ”Lära-känna-hajk” är den 20-21 oktober

Till dig som är förälder
Att få ha just din tonåring i vår konfirmationsgrupp ser vi i Skårekyrkan som ett stort förtroende. För att konfirmationen skall bli så bra och meningsfull som möjligt ser vi gärna att ni som föräldrar är involverade. Genom detta vill vi skapa insyn, öppenhet och möjlighet till dialog. Det är fyra obligatoriska samlingar som är inplanerade för detta. Vi vill att ni tillsammans med era tonåringar kommer på:

  • Uppstart den 26 september kl 19.00
  • Föräldramöte den 14 november kl 19.00 
  • Avslutningsfest den 24 maj 2019
  • Konfirmationshögtid den 26 maj 2019

Avslutningshögtiden
Söndagen den 26 maj 2019 blir det konfirmationshögtid i Skårekyrkan. Som minne av konfirmationen överlämnas en bibel samt ett intyg om genomgången undervisning och ett gruppfoto.

Hur Anmäler jag mig?
Maila din anmälan till anna.bengtsson@skarekyrkan.se 

Ange konfirmandens personnr, namn, adress och mobilnummer, information för kontakt med målsman samt eventuella allergier.  

Du kan kontakta Anna Bengtsson 0739 12 00 26 eller maila: anna.bengtsson@skarekyrkan.se  

Ta gärna kontakt om du har frågor eller behöver ytterligare information.

Här kan du ladda ner foldern i pdf-format.

Konfirmationsbroschyr 2018_2019