Friluftskonfa – Skårekyrkan och Tingvallakyrkan tillsammans

Konfirmation är en jättebra möjlighet att lära känna nya vänner och ta tid att fundera kring frågor om tro. Du behöver inte ha varit med i Skårekyrkans ungdomsarbete för att konfirmeras här, det är heller inte ett krav att vara döpt. Alla är välkomna oavsett om man tycker sig ha en tro eller inte. Konfirmationsläsningen innebär att vi tillsammans funderar kring kristen tro och vad den kan betyda.

Friluftskonfa innebär att vi är ute många av gångerna, men även inne vid en del tillfällen. Vi ses ett antal onsdagar och några lördagar

När?
Första träffen är onsdag 5 september kl. 18.00 i Tingvallakyrkan tillsammans med målsman. Sedan fortsätter vi ses vid följande tillfällen:

Onsdagar kl.16:30-18:00: 12/9, 26/9, 7/11, 21/11, 12/12
Lördagar kl. 10:00-14:00:  lör 6/10 (med övernattning från fredag), 20/10, 1/12

 

Läger
En av de roligaste delarna av konfirmationen är att åka på läger! I konfirmationen ingår ett läger, sista helgen i april i samband med Valborg. Då åker vi tillsammans med konfirmander från andra kyrkor i närheten. Vi har även två helger med övernattning under året, en på hösten och en på vårvintern.

Till dig som är förälder
Att få ha just din tonåring i vår konfirmationsgrupp ser vi i Skårekyrkan som ett stort förtroende. För att konfirmationen skall bli så bra och meningsfull som möjligt ser vi gärna att ni som föräldrar är involverade. Genom detta vill vi skapa insyn, öppenhet och möjlighet till dialog. Det är fyra obligatoriska samlingar som är inplanerade för detta. Vi vill att ni tillsammans med era tonåringar kommer på:

  • Uppstart den 5 september kl 18:00 I Tingvallakyrkan
  • Föräldramöte den 15 november kl 18:00 i Skårekyrkan
  • Avslutningsfest den 24 maj 2019 i Skårekyrkan
  • Konfirmationshögtid den 26 maj 2019 i Tingvallakyrkan

Avslutningshögtiden
Festkväll i Skårekyrkan och konfirmationsgudstjänst i Tingvallakyrkan. Som minne av konfirmationen överlämnas en bibel samt ett intyg om genomgången undervisning och ett gruppfoto.

Hur anmäler jag mig?
Maila din anmälan till anna.bengtsson@skarekyrkan.se 

Ange konfirmandens personnr, namn, adress och mobilnummer, information för kontakt med målsman samt eventuella allergier.  

Du kan kontakta Anna Bengtsson 073- 912 00 26 eller maila: anna.bengtsson@skarekyrkan.se  

Ta gärna kontakt om du har frågor eller behöver ytterligare information.