Entertainment – Kallelse Tro Gemenskap

Funderar du på vad du ska göra i höst eller efter gymnasiet? Vill du fira gudstjänst tillsammans med andra unga?

Då är detta en kväll för dig! Vi gästas av lärare och elever från Equmeniakyrkans folk- och högskoleutbildningar och vi firar gudstjänst tillsammans.

Länkar under kvällen:

Sändningen hittar du HÄR.

Under gudstjänsten kommer det finnas fyra förbönsstationer, du hittar dem HÄR.

  • Tänd ett ljus genom att skriva ”ljus” i chatten. Då kommer någon tända ett ljus i ljusbäraren.
  • Be med hjälp av bönestenar, skriv i chatten vilken färg/tema du vill be för. Då kommer någon lägga en sten med den färgen i korgen.
  • Tack, hjälp, förlåt, skriv tack, hjälp eller förlåt i chatten så kommer någon sätta upp ett hjärta, ett kors eller en droppe i fisknätet.
  • Personlig förbön. Skicka ett sms med vad du vill be för till 073-462 65 50 så kommer någon be med dig. Du får ett kort sms-svar så du vet att vi läst ditt sms och ber med dig. Vi kommer inte sprida informationen vidare, men den som läser sms:en har inte absolut tystnadsplikt.

När gudstjänsten är slut kommer det publiceras en länk HÄR om du vill vara med på efterhäng och mingla när gudstjänsten är slut!

Kvällen börjar med ett panelsamtal med våra gäster om hur det är att gå på folkis, läsa och studera bibeln, växa i sitt lärjungaskap och jobba i kyrkan. Samtalet följs av en gudstjänst som riktar sig till unga/unga vuxna. Under gudstjänsten kommer vi samla in en kollekt till Idrottsskolan i Kimpese där Equmenia är med och driver arbetet.

Hela kvällen sker digitalt och sänds på Skårekyrkans Youtube kanal med möjlighet att ställa frågor i kommentarsfältet. Efter gudstjänsten är alla välkomna att hänga kvar och mingla på Zoom (länk kommer här under gudstjänsten).

Om restriktionerna möjliggör det vill vi uppmuntra till att ni är några kompisar eller en ungdomsgrupp som träffas och är med på kvällen tillsammans. Annars ses vi alla i cyberrymden!

Gäster

Anders Linsmo, lärare Bibellinjen på Södra Vätterbygdens Folkhögskola (SVF).

Andreas Lorentzon, jobbar som ungdomsledare och har gått Ungdomsledaråret och Bibellinjen på SVF.

Emma Gunnarsson, pastorskandidat som pluggar på THS, Campus Bromma. Hon har tidigare jobbat som ungdomsledare och gått Bibellinjen på SVF. Emma kommer också predika för oss i gudstjänsten.

P-O Sveder, tidigare lärare på Bibelfjäll, en utbildning via Härnösands Folkhögskola. Jobbar idag som pastor i Equmeniakyrkan i Arvika.

Sara Wahll, läkarstudent som gått Apg29 och Apg29 Pionjär, två lärjungaskolor kopplade till Karlskoga Folkhögskola.

Program

19:00 – 20:30 Panelsamtal (inklusive några korta pauser)

20:30 – 20:45 Paus

20:45 – ca. 21:30 Gudstjänst

ca 21:30 – Mingel/öppet samtal på Zoom

Frågor?

Kontakta vår pastor

pastor Maja

Maja Floberg

Pastor/föreståndare

073-462 65 50

maja.floberg@skarekyrkan.se

Kvällen görs i samarbete med Bilda och Region Svealand.

Vill du promota denna kväll i din församling/förening? Här finns en affisch att ladda ner.

Hoppas vi ses!