Trampen

VÄRMLANDSTRAMPEN

Lördagen 30/9 går Värmlandstrampen av stapeln vid Tyr-stugan. Det är en härlig dag i skogen för alla åldrar.

I år heter trampen Avtryck 2023 – trampen som sätter spår 

Alla som vill är varmt välkomna att vara med i ett lag (en patrull), som längs vägen kommer få olika utmaningar att lösa längs vägen. Se nedan hur du anmäler dig.

PLATS

Tyrstugan i Karlstad nära Löfbergs Arena och Färjestads travbana.
Vägbeskrivning: Kör E18 genom Karlstad. Följ skyltning mot Färjestad och Löfbergs Arena. Parkera på den stora parkeringen norr om arenan. Följ skyltar och snitslar norrut från parkeringen. På vägen möter ett tält för incheckning där någon i varje kår eller patrull anmäler sina deltagare. Vandra vidare ca 800 meter till samlingsplatsen vid OK Tyrs klubbstuga.

TID

Sista parkering är kl. 09.00 för att hinna med incheckning innan invigningen kl. 09.30. Avslutning sker när sista patrull kommit i mål, ca kl 16.00.

BANAN

Banan består traditionsenligt av tre slingor på totalt knappt 7 km. I år har vi kortat ner till tre kontroller på varje slinga. Alla slingor börjar och slutar i målområdet.

KONTROLLER

Kontrollerna består av såväl praktiska som teoretiska uppgifter. I år totalt 9 kontroller.

Patrullstorleken är 3-10 personer för att på bästa sätt kunna lösa uppgifterna.

Det går bra att anmäla sig utan att ha en full patrull, vi delar in alla som anmäler sig via Skåre i olika lag/patruller!

MAT

Matkontroll finns i slutet på varje slinga. Då det kan ta lite tid innan alla har kommit ut på sin första slinga rekommenderar vi att ha med sig en egen matsäck att äta på morgonen. Likaså om man kommer tillbaka till samlingsplatsen en stund innan avslutningen förväntas.

På första slingan serveras fika, andra slingan mat (en wrap med en wok av potatis, morötter, köttbullar och korvbitar som serveras med en sås ) och på sista slingan frukt.

Eventuella matallergier eller dieter får deltagarna själva hantera. Deltagare som inte kan äta det som serveras tar med sig sin egen mat och behöver då inte betala full deltagaravgift.

Efter målgång kommer finnas möjlighet att grilla ett pinnbröd.

UTRUSTNING

Scoutskjorta (för den som har), allväderskläder och grova skor/kängor/stövlar, extra matsäck, kåsa, kniv samt vattenflaska.
Det är viktigt att alla patruller har med sig första förband.

PARKERING

Parkering sker på den norra parkeringen vid Löfbergs Arena. Avgiften är ca 90kr.

Det finns inga alternativ i närområdet.

TÄVLING

Värmlandstrampen är en tävling med tre olika klasser: Upptäckarscouter, Äventyrarscouter och Vuxenpatruller. Priser delas ut till de tre bästa patrullerna i varje klass. Dessutom delas vandringspriset ut till vinnaren i varje klass samt ett pris till bästa kår.

ANMÄLAN

Om du inte är scout i vår kår och minst 10 år så görs anmälan senast 18/9 till anmalan@skarekyrkan.se. är du scout hos oss och minst 10 år så har du fått information via din scoutledare som du följer.

Du/ni kommer delas in i ett lag (en patrull) som anmäls till själva Värmlandstrampen av Helene som är kårchef i vår scoutkår.

Anmälan är bindande.

Ange i anmälan om du tar med egen mat, samt din ålder.

KLASSER

Upptäckare (ca 10-12 år)

Äventyrare (ca 13-15 år)

Vuxna (16 år och uppåt, även barn upp till 9 år)

AVGIFT

Avgiften är 100 kr/person. Deltagare som tar med egen specialkost betalar 70 kr.

Deltagande barn födda 2017 eller senare betalar ingen avgift, men ska anmälas.