Workshop i medveten närvaro

I onsdags hade vi en workshop i medveten närvaro för barn mellan 6–11 år tillsammans med en vuxen där vi provade på att tillsammans utforska en saga om en magisk höstskog. En kärleksfull hund välkomnade barnen och genom promenaden följde en liten inre humla med oss, som gav oss trygghet genom hela promenaden. Barnen fick prova att både lyssna och känna hur deras andetag känns – att det är skillnad när vi andas genom munnen, genom näsan, ifrån magen och om vi ljudar andetaget på olika sätt. Vi skapade formationer, på egen hand och tillsammans med vår viktiga vuxen. Formationer som inspirerades från djur & natur så som en groda, ett träd eller stenen och ödlan där barnen fick vila som ödlor på stenen som både vuxna och barn fick prova.

Men vi gjorde också tillsammans en båt som kunde ta oss över den sjö vi stötte på, och där på andra sidan mötte vi skrattapan. Skrattapan utmanade oss att skratta, och att få personen framför oss att skratta genom att enbart skratta och spegla varandra. Det finns så många delar i en sådan här saga med rörelse, andning och medveten närvaro som ger stora kroppsliga och mentala fördelar för våra barn och även i anknytning till vår förälder eller viktiga vuxen.

En fin stund som bidrog med både skratt, eftertanke och vila.

Både föräldrar och barn hade en så pass fin stund tillsammans att det efterfrågades om återkommande tillfällen. Kanske är du också nyfiken? Skulle du vilja prova på medveten närvaro tillsammans med ditt barn, barnbarn eller känner du någon som skulle vilja prova på? Låt oss veta!

Maja Floberg

Pastor/föreståndare

Ledig måndagar. Semester och komp v. 27-31. (på läger v.26)

073-462 65 50

maja.floberg@skarekyrkan.se