KONFIRMATION

Konfirmation är för dig som går i åttan. Det är en bra möjlighet att lära känna nya vänner och ta tid att fundera kring frågor om tro. Du behöver inte ha varit med i Skårekyrkans ungdomsarbete för att konfirmeras här, det är heller inte ett krav att vara döpt. Alla är välkomna oavsett om man tycker sig ha en tro eller inte.

Har du frågor angående konfirmationen kan du kontakta Skårekyrkans pastor.

Höstens träffar.

Infofolder.

Frågor och svar om konfirmationen

Konfirmationen i Skårekyrkan är för dig som börjar åttonde klass.

Tillsammans med flera församlingar inom Equmeniakyrkan i Karlstadsområdet inbjuder vi till friluftskonfa under läsåret 19/20.

Denna kväll är en första träff där vi ger dig som är intresserad av konfirmation mer info om upplägget med mera. Vi möts i Tingvallakyrkan kl 19.00. Övriga tillfällen blir varannan söndag kl 11-16.

Hålls i flera av Equmeniakyrkorna i Karlstadsområdet och leds av pastorerna i de församlingarna.

En av de roligaste delarna av konfirmationen är att åka på läger! Mer information om detta kommer.

En söndag i maj 2019 blir det konfirmationshögtid i Tingvallakyrkan. Som minne av konfirmationen överlämnas en bibel samt ett intyg om genomgången undervisning och ett gruppfoto. Det hålls även en fest för konfirmanderna med familjer strax innan avslutningen.

Konfirmationsundervisningen är gratis men vi behöver ta ut ett självkostnadspris för lägren. I detta pris ingår även allt material, bibel och ett konfafoto. Kostnad för detta är 1 500 kr. I det ingår medlemskap i vår ungdomsförening Equmenia Skårekyrkan under läsåret vilket ger försäkring vid våra aktiviteter.

Att få ha just din tonåring i vår konfirmationsgrupp ser vi i Skårekyrkan som ett stort förtroende. För att konfirmationen skall bli så bra och meningsfull som möjligt ser vi gärna att ni som föräldrar är involverade. Genom detta vill vi skapa insyn, öppenhet och möjlighet till dialog. Därför är fyra obligatoriska samlingar inplanerade. Vi återkommer med datumen för dessa träffar.

Anmälan skickas till konfaanmalan@kyrkanicentrum.se

Konfirmandens namn, personnummer, adress och mobilnummer, kontaktuppgifter till målsman samt eventuella allergier. 

Sista anmälningsdag 5 september

Sagt om Skårekyrkans konfirmation:

”Lärorikt & jätteroligt läger”

”Man har roligt varje gång”

”Mycket praktiska uppgifter”

”Grymma ledare”

”Träffa många nya kompisar”

”Samtal om livet, inte bara om Gud”

”Lärorikt 🙂 ”

”Supertrevligt folk”

”Bra och roliga ledare”

”Man lär känna varandra”

”Du kommer aldrig konfirmera dig i en bättre kyrka”