KONFIRMATION

Konfirmation är för dig som går i åttan. Det är en bra möjlighet att lära känna nya vänner och ta tid att fundera kring frågor om livet och tron. Du behöver inte ha en tro för att vara med i undervisningen och det är inget krav att du är döpt för att konfirmeras här. Alla är välkomna!

Har du frågor angående konfirmationen kan du kontakta Skårekyrkans pastor.

Frågor och svar om konfirmationen

Konfirmationen i Skårekyrkan är för dig som går i åttonde klass.

Tillsammans med flera församlingar inom Equmeniakyrkan i Karlstadsområdet inbjuder vi till friluftskonfa.

6/9 har vi en första träff där vi ger dig som är intresserad av konfirmation mer info om upplägget med mera. Vi möts i Tingvallakyrkan kl 19.00. Övriga tillfällen är en söndag i månaden kl. 10-16 och en onsdag i månaden kl. 17.00-18.30. Samt några hajker och ett längre konfirmationsläger.

Hålls i flera av Equmeniakyrkorna i Karlstadsområdet och leds av pastorerna i församlingarna.

En av de roligaste delarna av konfirmationen är att åka på läger! Mer information om detta kommer på informationskvällen och under konfirmationsåret.

Konfirmationsgudstjänsten blir en söndag i slutet av maj i Tingvallakyrkan. Som ett minne av konfirmationsläsningen överlämnas en bibel samt ett intyg om genomgången undervisning och ett gruppfoto.

Det hålls även en fest för konfirmanderna med familjer strax innan avslutningen.

Konfirmationsundervisningen är gratis men vi behöver ta ut ett självkostnadspris för lägren. I detta pris ingår även allt material, bibel och ett konfafoto. Kostnad för detta är 1 500 kr. I det ingår medlemskap i vår ungdomsförening Equmenia Skårekyrkan under läsåret vilket ger försäkring vid våra aktiviteter.

Att få ha just din tonåring i vår konfirmationsgrupp ser vi i Skårekyrkan som ett stort förtroende. För att konfirmationen skall bli så bra och meningsfull som möjligt ser vi gärna att ni som föräldrar är involverade. Genom detta vill vi skapa insyn, öppenhet och möjlighet till dialog. Därför är fyra obligatoriska samlingar inplanerade. Vi återkommer med datumen för dessa träffar.

Anmälan skickas till konfaanmalan@kyrkanicentrum.se

Konfirmandens namn, personnummer, adress och mobilnummer, kontaktuppgifter till målsman samt eventuella allergier. 

Sista anmälningsdag 5 september

Sagt om Skårekyrkans konfirmation:

”Lärorikt & jätteroligt läger”

”Man har roligt varje gång”

”Mycket praktiska uppgifter”

”Grymma ledare”

”Träffa många nya kompisar”

”Samtal om livet, inte bara om Gud”

”Lärorikt 🙂 ”

”Supertrevligt folk”

”Bra och roliga ledare”

”Man lär känna varandra”

”Du kommer aldrig konfirmera dig i en bättre kyrka”