SCOUT

Varje vecka anordnar Equmenia Skårekyrkan scoutverksamhet för barn och unga i årskurs 1 och uppåt. Scouting handlar om att göra saker tillsammans och att lära sig mer om sig själv och naturen. Oftast görs detta ihop med den egna patrullen.

Gemenskap och samarbete där varje person är lika betydelsefull är viktigt inom scout. Terminsprogrammet för Skårekyrkans scouter innehåller bland annat spårningar, pysselkvällar, bakning, att hantera kniv och eld och att ta ansvar för naturen. Solliden är för det mesta utgångspunkten och varje sommar åker alla från årskurs 3 och uppåt på läger och lever friluftsliv. I scout jobbar vi med scoutmetoden som bland annat bygger på patrullsystemet, learning by doing och friluftsliv. Här lär du dig mer om scoutmetoden.

Alla scoutledare går kursen Trygga Möten minst en gång vart tredje år.

Välkommen till de olika scoutgrupperna!

Har du frågor om scouterna i Equmenia Skårekyrkan så kontakta ansvarig ledare för respektive åldersgrupp eller vår kårchef

Helene Helgesson Hällman
h.helgesson@gmail.com
070-306 40 95

Börja i scout?

Vi har kö till våra patruller. Har du ett barn som är intresserad av att börja på scout? Fyll då i intresseanmälan på https://forms.gle/GqPB3GqVvdT6UfMC9 så återkommer vi när det finns plats i scout till ditt barn. 

För närvarande tar vi emot intresseanmälningar för barn födda 2017 eller tidigare. Har du frågor om att börja i scout så skicka ett mejl till equmenia@skarekyrkan.se

I dagsläget saknas det ledare för att kunna ta emot alla nya scouter som vill börja hos oss. Vi vill därför bli fler ledare!

Bli ledare?

Är du intresserad av att börja som scoutledare? Kontakta oss då på equmenia@skarekyrkan.se så berättar vi mer vad det innebär att vara scoutledare. Det går också bra att höra av sig direkt till vår kårchef för att få mer information kring att vara ledare.

Kontaktuppgifter till vår kårschef:
Helene Helgesson Hällman
070-306 40 95
h.helgesson@gmail.com

Spårarscout

För dig som går i årskurs 1-3. Vi träffas på tisdagar kl 18.00 – 19.00. Information till föräldrar förmedlas via appen WhatsApp. Om du vill läggas till i gruppen så kontakta någon av ledarna i Spårarscout.

Program för:

Kontaktledare:
Helene
070-306 40 95

Upptäckarscout

För dig som går i årskurs 4-6. Vi träffas på torsdagar kl 18.00 – 19.30.

Program för:

Kontaktledare:
Anna-Carin
070-254 64 62

Äventyrarscout

För dig som går i högstadiet. Vi träffas tisdagar kl 19.15 – 20.45.

Program för:

Kontaktledare:
Ulla
070-684 88 08

Utmanarscout

För dig som går i gymnasiet. Vi träffas på tisdagar kl 19.15 – 20.45.

Program för:

Kontaktledare:
Ulrika
070-321 54 09

Bilder från scoutverksamheten

Scouter på led med händerna på varandras axlar