Kyrkan i coronatider

Equmeniakyrkan Söderhamn följer Folkhälsomyndighetens direktiv och församlingens krisgrupp överlägger regelbundet. För att minska risken för smittspridning, skydda riskgrupper och följa rådande regelverk som förbjuder offentliga samlingar med fler än femtio deltagare, är våra ordinarie fysiska gudstjänster inställda tills vidare, men vi ”samlas” på en del andra sätt och vis i anpassade former.

Sommarens digitala samlingar

Torsdag kvällar i juni månad kl. 20.00-21.30 samlas sommarbibelskolan ”En djupdykning i Bibeln” via Zoom. Anmälan sker via Bilda. För mer information, klicka här.

Digitalt kyrkfika via Zoom gör för tillfället sommaruppehåll.

Lördagen den 20 juni kl. 10.00 uppmärksammar vi den internationella flyktingdagen med en speciell morgonandaktsstund med ljuständning på Facebook (och i efterhand på hemsidan).

Det av många uppskattade lägret ”Ensro ihop” blir i år ”Ensro ihop-isär” 24 juni kl. 18.30-28 juni kl. 12.00 och tar digital skepnad. Anmälan sker till Region Mitt. Mer information hittar du här.

Söndagen den 5 juli och söndagen den 23 augusti kl. 19.00 på Facebook är du åter inbjuden till ”digital sparvmässa” – en enkel kvällsandaktstund tillsammans med oss i Equmeniakyrkan Söderhamn.

Alla våra digitala samlingar som premiärvisas och/eller livesänds hittar du också samlade här:

Digitala samlingar och resurser (equmeniasoderhamn.se/digitalt)

Sommarens fysiska samlingar

Vissa fysiska samlingar fortsätter också i nuläget, i anpassad form, i s k ”trygghetsläge” (med exempelvis skärpta rutiner, behörigt avstånd, eller förflyttade till större lokaler eller utomhus). I nuläget är följande fysiska samlingar planerade (med reservation för ändringar):

  • (Kantarellen har nu gjort sommaruppehåll fr o m tisdagen 9 juni)
  • vi planerar för idrottskvällar på Källvik och har i nuläget bokat in fredag 12 juni och 14 augusti kl. 18.30
  • vardagsbibelskolan ”Bibel, bön och bröd” fortsätter att samlas torsdagar kl. 10.00. Är vädret fint samlas vi utomhus i kyrkans trädgård med fysisk distansering, är vädret mindre optimalt samlas vi inne i kyrksalen, även där utspridda med trygghetsavstånd. Sommaruppehåll och inga samlingar under vecka 29-31.
  • vi firar friluftsgudstjänst på Källvik kl. 10.30 (obs! tiden) söndag 28 juni och söndag 12 juli. Ta med fikakorgen och något att sitta på så sprider vi ut oss, håller avstånd, och samlas max 50 deltagare, i enlighet med Folkhälsomyndighetens direktiv, till en skön friluftsgudstjänst på Källvik. (Vi håller oss ute oavsett väderlek). Om vi inte känner oss helt friska stannar vi hemma av hänsyn till varandra och för att begränsa smittrisk. Från kl. 12 öppnar också kiosken med glass, färdigpaketerat fika m.m.
  • under vecka 32 och 33 erbjuder vi ”Speak Up!” – ett slags engelskt språkcafé för högstadie- och gymnasieelever som vill jobba på att prata engelska. Mer information fås via Bilda eller Amanda (kontaktuppgifter se Vårt team)
  • vi hoppas i nuläget kunna fira någon slags anpassad lyskväll lördagen den 29 augusti tillsammans med sånggruppen Farin på Källvik, men vi kan i nuläget inte förutse om detta kommer att vara möjligt och/eller vilken gestalt det kan komma att ta.