Förändringar och nyheter på grund av COVID-19

Hejsan!

I en tid där mycket ställs in, och vi alla bör vara extra omsorgsfulla om varandra, vill vi i Södertälje Missionskyrka ta vårt ansvar. Vi vill bidra till trygghet och gemenskap, i den mån det går att göra på ett riskfritt sätt. Självklart förhåller vi oss till regeringens och folkhälsomyndighetens restriktioner och ingen samling samlar fler än 50 personer. Du som tillhör riskgrupp eller uppvisar sjukdomssymptom bör stanna hemma. Du som vill ta del av våra gudstjänster utan att närvara, kan du göra det via Facebook. Den arabiska gudstjänsten sänds här och den svenska sänds här, och du hittar den som ljudfil att lyssna på här. Längre ner ser du en sammanställning av hur vår övriga verksamhet ser ut nu.

Tänk gärna extra mycket på de som inte har tillgång till gemenskap via internet, kontakta dem via telefon eller brev. Om du eller någon i din närhet önskar samtala med en pastor eller diakon är ni välkomna att höra av er, här hittar ni kontaktuppgifter. Du är även välkommen att lämna en lapp i bönelådan på Kyrktorget om du har något du vill att vi ska be för.

När färre av oss möts till gudstjänst riskerar församlingens ekonomi att drabbas.  Equmeniakyrkan nationellt har tagit initiativ till en kampanj som man kallar ”karantänkollekt”. Därför vill vi påminna om möjligheten att enkelt skicka in en gåva till församlingen genom att swisha på 123 344 3340 eller att skicka den via församlingens bankgiro 616-7944.

 

För närvarande hålls dessa samlingar som vanligt:

Tisdagar 14.00-16.00 Språkcafé (påsklov v 15 och 16)

Torsdagar 18.00-18.45 Barnkören

Kompskolan ses två gånger inför varje gudstjänst de skall medverka i. Kontakta Lina Fränne om du är intresserad av att vara med!

Fredagar 16.55-18.00 Konfirmationsträff

Söndagar 11.00-12.00 Gudstjänst med söndagsskola. OBS! ingen servering.

Eftersom de arabiska gudstjänsterna är inställda, live-sänds varje kväll en kort andakt. På långfredagen kommer det även sändas en gudstjänst. Länk till arabiska Facebook-gruppen är här.

 

Dessa samlingar är för tillfället inställda:

Våra språkkurser, vissa kommer att ske via internet och mail tills vi har möjlighet att mötas igen.

Missionskyrkokören

Bibelläsningsgruppen som samlades i samband med barnkörens övningar.

Fredagarnas gudstjänster och tillhörande barnsamlingar är inställda under april.  Varje kväll sänds i stället en andakt och en gudstjänst kommer sändas på långfredagen.

 

Låt oss vila i orden från en av våra sånger från kloster i Taizé, nr 834 i vår psalmbok:
”I min Gud har jag funnit styrka, i min Herre har jag allt. Han har öppnat för mig en väg, och bytt min ängslan i jubelsång, och bytt min ängslan i jubelsång.”