Ungdomsledare eller ungdomspastor till nya Equmeniakyrkan Södertälje

Gillar du utmaningen att sprida den kristna tron till unga? Har du lätt för att skapa kontakt med nya människor med olika bakgrund? Har du känsla för och idéer om hur ungdomar vill kommunicera och aktivera sig? Då är du rätt person för den här tjänsten.

Equmeniakyrkan i Södertälje söker nu en ungdomsledare eller ungdomspastor på heltid, i en tillsvidareanställning.

Södertälje Missionsförsamling och Södertälje Baptistförsamling bildar under året en ny församling som tillsammans kommer att ha drygt 450 medlemmar. Vi har ett barn- och ungdomsarbete som idag bland annat består av barnkör, söndagsskola, tonår och konfirmation

Vi söker en engagerad och drivande person med intresse för integration och mångfald som vill inspirera ungdomar till tro och handling. Du brinner för att göra evangeliet levande för barn och ungdomar och att bygga broar mellan olika kulturer och kyrkor. Vi tror att du är utåtriktad och har lätt för att skapa nya kontakter och umgås över gränser. Du är bra på att samarbeta och gillar att ta ansvar.

Vi vill att du har någon form av utbildning som ungdomsledare eller pastor samt är inställd på att arbeta kvällstid och helger, eftersom mycket av ungdomsarbetet sker på den tiden. Dokumenterad erfarenhet som ledare för barn- eller ungdomsverksamhet krävs. Det är en fördel, men inte avgörande, om du har ett musikintresse då vi vill utveckla musiken i gudstjänsten.

I denna roll kommer du att få unika erfarenheter från en mångkulturell miljö med ett utvecklat integrationsarbete och ett brett barn- och ungdomsarbete samt många utmaningar att ta tag i!

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med dina ansökningshandlingar inklusive CV och referenser senast den 30 april på adress exp@telgemission.se. Har du frågor om tjänsten så ring gärna Karolina Fränne på telefon 070-374 80 82 eller maila på karolinafranne@hotmail.com.

Läs mer equmeniakyrkan.se/sodertaljemissionsforsamling/ eller www.baptistkyrkan.nu

Om Södertälje: Södertälje är en stor stad med 100 000 invånare, ett kraftfullt näringsliv med några av Sveriges största företag, en nytänkande kommun och många kyrkor av olika ursprung. Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) öppnade sitt nya campus ca 200 meter från vår kyrka. Vi bedömer att möjligheterna till bostad i Södertälje är goda.