Publicerat 

Statistikinsamling

Tack för ert viktiga arbete med att ta fram statistik för kyrkans gemensamma verksamhet!

Statistiken hjälper oss att se utvecklingslinjer och områden som vi behöver prioritera samt bildar underlag för att beräkna antal betjänade i kyrkan. Det totala antalet betjänade påverkar storleken på kyrkans verksamhetsbidrag från Myndigheten för stöd till trossamfund (SST).
Kyrkan fick 8 223 000 kronor i bidrag från SST under 2018.

Statistikåret 2018

Vi vill ha era statistikuppgifter den 20 januari 2019.

Lista med olika uppdrag

Tidigare har vi tillsammans med statistikblanketten skickat en ”Namn- och adresslista” där ni har ändrat uppgifter om anställda och personer med förtroendeuppdrag. Vi skickar ut den senare under våren när de flesta församlingar har haft sina årsmöten.

Inlämning av uppgifter

De församlingar som använder vårt eget registerprogram, Repet, behöver inte skicka in någon statistikblankett till Equmeniakyrkan. I stället signerar ni era uppgifter digitalt direkt i systemet och det endast LokalAdminen som kan signera. Församlingen skriver ut statistiken, medlemslista och huvudboken för att arkivera dem.

Konfirmandarbete/kristendomsskola
Årets arbete med undervisning och konfirmandarbete är snart över. Viktigt arbete för församlingar och en viktigt händelse i livet. När vi skall lämna in statistiken så är konfirmationen en del av den. Om man använder Repet kan man registrera konfirmationen på varje person som blir konfirmerad och det blir även statistik med automatik.
Vi har skapat en instruktion hur man kan redovisa konfirmationen utifrån om man har egen arbete, samarbetar eller genomför undervisningen ekumeniskt. Instruktionen är ett stöd oavsett om man använder Repet eller ej. Läs mer: Redovisning av konfirmationsgrupper i statistiken (PDF)

Statistikblanketten

För er som inte använder Repet ser vi gärna att ni fyller i blanketten, inklusive underskrift, och skannar in den. Dokumentet mejlas sedan till er handläggare. Det går även bra att skicka in den underskrivna blanketten med posten.

Följebrev till statistik blanketten
Läs mer: Följebrev församlingsstatistik 2018 (PDF)

Statistikblanketten ska undertecknas av församlingsföreståndare, ordförande eller firmatecknare.
Statistikblanketten 2018 (PDF)

Statistikblanketten skickas till:
OBS! Om ni använder Repet behöver ni inte skicka in någon blankett.

Församlingar i region: Nord, Mitt och Svealand:
E-post: statistik@equmeniakyrkan.se
Equmeniakyrkan, c/o Mikael Karlsson, Västra Rönneholmsvägen 53 B, 217 41 Malmö
Handläggare: Mikael Karlsson Tel: 08-580 031 69 (Repet support)

Församlingar i region: Syd, Öst och Stockholm:
E-post: mikael.lindholm@equmeniakyrkan.se
Equmeniakyrkan, Eskelhem Rovide, 176, 622 70 Gotlands Tofta
Handläggare: Mikael Lindholm Tel: 08-580 031 61

Församlingar i region: Väst:
E-post: maria.lorentzon@equmeniakyrkan.se
Equmeniakyrkan, Danska vägen 20, 412 66 Göteborg
Handläggare: Maria Lorentzon Tel: 031-3511810

Support

Vid frågor kontakta statistikhandläggarna på Equmeniakyrkan, via e-post till info@repet.eu eller per telefon under kontorstid 08-580 031 69 eller via direktnummer, se ovan. Vi har kvällsöppet tisdag och torsdagar vecka 2-4 och svarar i telefon och på mejl fram till kl. 20.